Jäsenasiat

Loimun jäsenlajit

Varsinainen jäsen

Loimun varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä henkilö, joka on suorittanut luonnontieteellisen, ympäristötieteellisen tai metsätieteellisen korkeakoulututkinnon. Myös henkilö, joka ei ole suorittanut korkeakoulututkintoa, mutta joka esimerkiksi työskentelee samoissa tehtävissä kuin Loimun varsinaiset jäsenet, voi hakea jäsenyyttä. Lopullisen päätöksen jäseneksi hyväksymisestä tekee Loimun hallitus.

Varsinaiset jäsenet liitetään työttömyyskassaan, jos he työskentelevät työssäoloehtoa kerryttävässä työssä Loimuun liittyessään. Varsinaisen jäsenen jäsenmaksu on vuonna 2019 32,00 € kuukaudessa. Varsinainen jäsen voi hakea alennusta jäsenmaksuunsa, jos alennusperuste täyttyy. Tällaisia perusteita ovat mm. matalat tulot (alle 2000 €/kk tai 2000 - 2600 €/kk) sekä hoitovapaa. Katso lisää alennuksista Jäsenmaksut 2019 sivulta. Hakemuksen voi lähettää sähköisesti Jäsenintran Lomakkeet-kohdasta.

Yrittäjyys

Loimun jäsen voit olla ja palveluistamme nauttia myös yrittäjänä ja ammatinharjoittajana. Tarjoamme loimulaisten alojen yrittäjille täydestä jäsenmaksusta 50 prosentin alennettuun hintaan kattavan palvelupaketin, joka sisältää mm. työoikeudellisen neuvonnan, koulutukset ja ammatillisen kehittymisen tuen sekä verkostoitumismahdollisuuksia. Lisäksi kaikki Loimun yrittäjät saavat neuvontaa ja koulutuksia myös Entre - Akavan yrittäjät ja itsensätyöllistäjät järjestön kautta.

Opiskelijajäsen

Opiskelijajäseneksi voi liittyä, jos opiskelee ensimmäistä korkeakoulutukintoaan pääaineenaan, tai koulutusohjelmassa, luonnontieteellistä, ympäristötieteellistä tai metsätieteellistä alaa. Jos opiskelet jatkotutkintoa tai toista korkeakoulututkintoa olet kuitenkin liiton varsinainen jäsen.

Opiskelijäsen siirtyy varsinaiseksi jäseneksi valmistuttuaan. Muista ilmoittaa valmistumisesta, sillä emme saa tietoa mistään muualta!

Opiskelijajäsen voi liittyä myös työttömyyskassaan, jos on samalla työskentelee työssäoloehtoa kerryttävässä työssä. Ilmoita kassaan liittyäksesi työpaikka sekä tehtävänimikkeesi sekä työn aloituspäivä jasenasiat(at)loimu.fi osoitteeseen.

Opiskelijajäsenen jäsenmaksu on 2,00 € kuukaudessa, ja kassan jäsenyyden kanssa 7,00 € kuukaudessa.

Eläkeläisjäsen

Varsinainen jäsen voidaan hyväksyä omasta pyynnöstään liiton eläkeläisjäseneksi, kun hän jää pysyvästi ja kokoaikaisesti eläkkeelle. Ilmoitathan eläkkeelle jäännin ajankohdan jasenasiat(at)loimu.fi osoitteeseen. Ilmoita myös, haluatko jatkaa eläkeläisjäsenenä.

Eläkeläisen jäsenmaksu on 3,00 € kuukaudessa. Jäsenedut jäsenvakuutusta ja työttömyyskassan jäsenyyttä lukuunottamatta kuuluvat myös eläkeläisen jäsenmaksuun.

Eläkeläisjäsentä ei voida valita liiton valtuustoon tai hallitukseen.

Kannattajahenkilö

Kannattajahenkilöksi voit siirtyä, jos olet esimerkiksi toisen Akavalaisen liiton jäsen tai työskentelet pitkäaikaisesti ulkomailla. Kannattajahenkilönä et ole Loimun varsinainen jäsen, mutta saat meiltä Loimu-lehden ja halutessasi Akavan kalenterin Loimu-logolla.

Kannattajahenkilönä voit osallistua Loimun omiin webinaareihin, ja katsoa jäsenintrasta löytyviä tallenteita. Loimun lähikoulutukset ja uraportaalin www.urapalvelut.fi/loimu -palvelut eivät kuulu kannattajahenkilön jäsenpalveluihin, eivätkä myöskään yhteistyössä muiden liittojen ja palvelutarjoajien kanssa järjestetyt lähikoulutukset ja webinaarit. Kannattajahenkilö ei ole työttömyyskassan jäsen eikä äänioikeutettu Loimun valtuuston vaalissa. Kannattajahenkilön maksu on 8,25 € kuukaudessa.

Jäsenyydestä voi erota ilmoittamalla siitä kirjallisesti liiton toimistoon.

 

Muista ilmoittaa muutoksista!

Jos olet

  • valmistumassa
  • siirtymässä eläkkeelle
  • muuttamassa ulkomaille tai
  • ryhtymässä yrittäjäksi

muista ilmoittaa siitä jäsenpalveluihin

  • jasenasiat (at) loimu.fi tai
  • 09 62268 510

ma ja to 12 - 15, ti ja ke 9 - 12.

 
 

 

Loimu

Mikonkatu 8 A, 8.krs
00100 Helsinki
Puh. 09 6226 850
loimu@loimu.fi

Toimiston yhteystiedot

Loimun tietosuojaseloste

© 2019 Loimu