maisemassa

 

Loimun opiskelijapalkka­suositukset vahvistettu

Loimun hallitus on ensimmäisessä kokouksessaan 10.1.2017 vahvistanut Loimun opiskelijapalkkasuositukset. Suositukset perustuvat liittojen tekemiin palkkatutkimuksiin sekä soveltuvien liittojen opiskelijapalkkasuositusten vertailuun.

Loimun palkkasuositukset opiskelijoille oman opintoalan työtehtäviin yksityiselle sektorille on porrastettu opintopistemäärän mukaan seuraavasti:

  • Opintojen alkuvaihe 0–180 op. 1 800 eur/kk
  • Opintojen keskivaihe 180–240 op. 2 200 eur/kk
  • Opintojen loppuvaihe, yli 240 op. 2 400 eur/kk

Gradutyön osalta palkkasuositus on vähintään 2 300 eur/kk tai kertakorvauksena vähintään 6 300 euroa. Vastavalmistuneen vähimmäispalkkasuositus yksityissektorille on 3 300 euroa kuukaudessa.

Tuntipalkan saat jakamalla kuukausipalkan luvulla 150.

Palkkapyyntöä miettiessä kannattaa muistaa, että sen suuruuteen vaikuttavat työn vaativuus, paikkakunta, aikaisempi työkokemus sekä mahdolliset lisäopinnot ja erityistaidot. Apua palkkapyynnön määrittelyyn saat Loimun verkkosivuilta sekä Loimusta osoitteesta urapalvelut (at) loimu.fi.

 

Mukaan Loimun valtuustoon?

Luonnon-, ympäristö- ja metsä­tieteilijöiden liitto Loimun ensimmäiset valtuustovaalit käydään sähköisesti 4.4.–25.4.2017. Haluatko sinä lähteä mukaan valtuustoon luotsaamaan uuttaa ammattijärjestöämme?

Valtuustovaalin ehdokasasettelu päättyy 28.2.2017. Vaalissa ehdolle voivat asettua Loimuun jäsenmaksua maksaneet varsinaiset ja opiskelijajäsenet. Ehdokkaaksi asettuminen tapahtuu valitsijayhdistysten kautta. Valitsijayhdistyksen perustaminen on helppoa ja ohjeet sekä ehdokasasettelun lomakkeet löytyvät Loimun verkkosivujen www.loimu.fi Toiminta-osiosta.

Ehdokkaista tullaan koostamaan vaalikone, joka avataan hyvissä ajoin ennen vaalien alkamista. Äänestäminen tapahtuu jäsenille sähköpostitse toimitettavan linkin kautta. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki jäsenmaksua 28.2.2017 mennessä maksaneet Loimun jäsenet. Huolehdithan siis jäsenmaksusi ja yhteystietosi kuntoon ennen helmikuun loppua, niin pääset vaikuttamaan oman ammattijärjestösi tulevaisuuteen.

Lisätietoa:
Johanna Hristov
johanna.hristov (at) loimu.fi

 

Loimun puheenjohtajisto valittu

Kuvassa etualalla Helena Herttu­ainen, takana vasemmalla Janne Saarela ja oikealla Jouni Vainio.
loimunjohtajisto

Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimun hallitus piti ensimmäisen kokouksensa 10.1.2017 Loimun toimistolla Aikatalossa. Kokouksessa valittiin aiesopimuksen mukaisesti Loimun ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Jouni Vainio ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Helena Herttuainen. Loimun puheenjohtajana toimii Janne Saarela.

Janne Saarela työskentelee uraohjaajana Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen opinto- ja opetuspalveluissa. Janne on JUKOn luottamusmies ja ensimmäinen varatyösuojeluvaltuutettu Kuopion kampuksella. Janne on ollut Luonnontieteiden Akateemisten Liiton toiminnassa aktiivisesti mukana opiskeluajoista lähtien, mm. valtuuston jäsen vuodesta 1997 useita kausia sekä hallituksen jäsen 2014–2015 ja LAL:n hallituksen puheenjohtaja 2015–2016.

Jouni Vainio työskentelee Ilmatieteen laitoksen jääpalvelussa vanhempana jääasiantuntijana. Jouni on ollut ympäristöalan ammattijärjestötoiminnassa 1980-luvulta asti. Ympäristöasiantuntijoiden keskusliiton hallituksen jäsenenä Jouni aloitti 1990-luvun ja lopulta hän toimi useamman kauden YKL:n puheenjohtajana.

Loimun toinen varapuheenjohtaja Helena Herttuainen työskentelee Suomen 4H-liitossa 4H Etelä-Suomen aluejohtajana. Myös Helena on kokenut ammattijärjestön hallitustoimija. Helena on ollut Metsänhoitajaliiton hallituksen jäsenenä vuodesta 2010 ja hallituksen varapuheenjohtaja vuodesta 2015.

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.