vaatteita

Tekstiilijätettä syntyy Suomen ympäristökeskuksen tutkimuksen mukaan vuosittain yli 10 kg henkilöä kohden. Määrä on ollut kasvussa koko 2000-luvun ajan. Tekstiilien materiaalikierrätykselle ei Suomessa toistaiseksi ole vaihtoehtoja laajamittaisesti tarjolla.

 

Telaketju on aloittanut työnsä

Telaketju on tekstiilien keräys-, lajittelu- ja jalostusverkosto, jossa käyttökelvottomat kodintekstiilit jalostetaan kotimaassa uusiksi tuotteiksi ja raaka-aineiksi. Tämä koko Suomen kattava poistotekstiilin käsittelyjärjestelmä on kuluttajalle yksinkertainen käyttää, se luo työllisyyttä, nostaa tekstiilien arvostusta ja tuo uusia avauksia suomalaiselle teollisuudelle.

Lue lisää poistotekstiili.turkuamk.fi/telaketju/ Finlayson puolestaan kutoo mummon perintölakanat räsymatoiksi. Vanhat lakanat kerätään talteen ja niistä kudotaan Suomessa räsymattoja.

Tulevaisuudessa Telaketju tekee tekstiili­kierrätyksestä arkipäivää kuluttajille ja yrityksille kannattavaa liiketoimintaa.

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.