Valtuustovaalit

vaalitaulukko

Loimun valtuustovaalit käynnissä, muista äänestää

Loimun valtuustovaalit järjestetään sähköisenä äänestyksenä 4.4.–25.4.2017. Ehdolla on huimat 86 aktiivista ja innokasta loimulaista. Ketä sinä haluat äänestää päättämään uuden ammattijärjestömme suunnasta? Kuvaa klikkaamalla näet ehdokastaulukon isompana.

Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu ottaa ensiaskeliaan. Huhtikuussa järjestettävissä valtuustovaaleissa valitaan Loimulle sen ylin päättäjäjoukko, valtuusto, joka luotsaa Loimun toimintaa sen neljän ensimmäisen toimintavuoden läpi.

Mitkä asiat ovat sinulle jäsenenä ammatti­järjestösi toiminnassa tärkeitä? Kuka ehdokkaista on kanssasi samaa mieltä? Vieraile vaalikoneessamme osoitteessa www.loimu.vaalikone.org, tutustu ehdokkaisiin ja käytä ääntäsi.

Kenellä on äänioikeus?

Loimun valtuustovaalissa äänioikeutettuja ovat Loimun jäseneksi 28.2.2017 mennessä liittyneet varsinaiset, opiskelija- ja eläkeläisjäsenet. Äänioikeutettujen lista on ollut tarkistettavissa Loimun toimistolla 8.3.–15.3.2017 välisen ajan.

Loimun sähköisissä vaaleissa vaalijärjestelmään kirjaudutaan jäsennumerolla ja henkilötunnuksella. Niiden perusteella järjestelmä tunnistaa äänestäjän, tarkistaa äänioikeuden ja kun ääni on annettu, merkitsee äänioikeuden käytetyksi. Mikäli vastaaminen jää kesken eli äänestäjä ei vie äänestystapahtumaa loppuun saakka, voi äänestäjä kirjautua järjestelmään niin kauan, kunnes äänestysaika on päättynyt eli 25.4. klo 23.59 saakka.

Vaalin tulos

Loimun vaalien tuloksen vahvistaa vaalilautakunta 26.4.2017 pidettävässä kokouksessa. Tulos pyritään julkaisemaan välittömästi kokouksen jälkeen Loimun verkkosivuilla.

Loimun valtuustoon valitaan 30 varsinaista ja 12 varajäsentä. Jäsenet valitaan vaaleilla suhteellista vaalitapaa käyttäen eli vaaliliiton tai valitsijayhdistyksen kaikkien ehdokkaiden äänet lasketaan yhteen. Vaaliliiton tai valitsijayhdistyksen eniten ääniä saanut ehdokas saa vertausluvukseen koko vaaliliiton tai valitsijayhdistyksen äänimäärän, toinen siitä puolet, kolmas kolmasosan jne. Saman äänimäärän tai vertailuluvun saaneiden välisen järjestyksen ratkaisee arpa. Kaikki ehdokkaat järjestetään lopullisten vertauslukujensa mukaiseen järjestykseen. Varsinaisiksi jäseniksi tulevat valituiksi korkeimmasta vertausluvusta alkaen 30 järjestyksessä ensimmäistä henkilöä ja varajäseniksi enintään 12 järjestyksessä seuraavaa henkilöä. Loimun sääntöjen mukaan vaalissa tulee valituksi vähintään kaksi opiskelijajäsentä. •

teksti Johanna Hristov

Miten äänestän Loimun vaaleissa?

  1. Käy tutustumassa ehdokkaisiin vaalikoneessa www.loimu.vaalikone.org. Vaalikoneessa on kymmenen liiton toimintaa käsittelevää kysymystä. Vastaamalla kysymyksiin, saat selville ketkä ehdokkaista ovat kanssasi eniten samaa mieltä. Vaalikone antaa jokaisesta yhtenevästä vastauksesta yhden pisteen. Klikkaamalla ehdokkaan nimeä, pääset lukemaan ehdokkaan perustelut sekä lukemaan lisätietoa ehdokkaasta.
  2. Mene Loimun verkkosivuille www.loimu.fi. Klikkaa Valtuustovaali 2017 kuvaketta. Se vie sinut sivulle, josta löytyy ohjeet äänestämiseen sekä linkki vaalijärjestelmään.
  3. Lue ohjeet, klikkaa itsesi vaalijärjestelmän sivulle.
  4. Kirjaudu sisään vaalijärjestelmään jäsennumerollasi ja henkilötunnuksellasi.
  5. Ehdokkaat näkyvät ruudulla ryhmittymä kerrallaan.Etsi ja valitse oma ehdokkaasi.
  6. Hyväksy valintasi sivun ohjeen mukaan. Jos peruutat valinnan tässä vaiheessa, tai jos äänestäminen jää ennen valinnan varmistusta kesken, voit kirjautua järjestelmään uudestaan ennen äänestysajan päättymistä, kunnes hyväksyt valintasi, jolloin äänesi rekisteröidään.

Loimun vaaleissa on mahdollista äänestää ainoastaan sähköisesti. Jos sinulla ei ole kotona tai työpaikalla tietokonetta, voit käydä äänestämässä esim. kirjastossa. Jäsen voi viime kädessä äänestää liiton toimistolla, mikäli muuta sähköisen äänestyksen paikkaa ei ole mahdollista saavuttaa. Loimun toimisto on avoinna arkisin klo 9–15. Sovi toimistolla äänestämisestä etukäteen jonkun toimistohenkilön kanssa.

 
 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.