Toni ja Henri

henritoni

Oman osaamisen tunnistaminen on mielekkään tekemisen perusta

Oman osaamisen tunnistaminen on aikaa vievää ja haastavaa, mutta samalla todella palkitsevaa. No pain no gain. Nyt on hyvä hetki kerätä vinkit talteen ja tehdä löytöretki osaamiseesi ihmeelliseen maailmaan.

Suomalaiset ovat hyviä huomaamaan puuttuvia ja pielessä olevia asioita. Tilaisuuden niin vaatiessa kaveria osataan toki kehua ja kannustaa, mutta erittäin vaikeaksi homma menee, kun omasta tekemisestä pitäisi nostaa esiin ne kaikkein parhaat palaset. ”Mitä jos tuo luulee, että yritän vain kehua itseäni” on ajatus, johon törmää usein ihmisten vahvuuksia etsiessä. Unohda nämä huolet ja ole rohkeasti ylpeä siitä, mitä osaat! Omien vahvuuksien tunteminen ja niistä muille kertominen ei ole turhaa retostelua, kun perustat väitteesi faktoihin, saamaasi palautteeseen, lukuihin ja konkreettisiin esimerkkeihin.

Osaaminen on varsin laaja käsite ja sen tunnistamista voi helpottaa, jos purat sitä pienempiin osiin. Hyvänä jaotteluna voidaan käyttää esimerkiksi Eric Carverin vuonna 2006 tekemää jaottelua, jossa osaaminen on purettu seuraaviin osa-alueisiin: asiantuntijuus ja oman alan substanssiosaaminen, viestintätaidot, IT-osaaminen, kaupallinen ja taloudellinen osaaminen, kansainvälinen osaaminen, sosiaaliset taidot sekä yleiset työelämätaidot. Oman osaamisen tunnistamiseen on olemassa lukuisia hyviä työkaluja, joista on nostettu muutama tärppi tämän jutun oheen. Nämä työkalut, vinkit ja testit helpottavat työtäsi, kun lähdet hahmottelemaan omaa osaamistasi. Muista suhtautua tuloksiin aina terveen kriittisesti ja pohdi, kuvastaako saamasi tulos todella sinua.

Kun olet saanut hahmoteltua itsellesi omat vahvuutesi, voit siirtyä osaamisesi konkretisoimiseen. Muut, varsinkaan tulevat työnantajasi, eivät välttämättä tunne sinua. Sinun täytyy silti vakuuttaa heidät osaamisellasi hyvin lyhyessä ajassa. Tätä varten hyviä tehokeinoja ovat konkreettiset esimerkit ja tarinat, muilta saamasi palaute sekä luvut ja numerot. Moni pääsee ”oma kehu haisee” -mentaliteetista eroon juuri muiden palautteen avulla. Itseään on helpompi kehua, kun se tulee jonkun muun suusta. Muista hahmotella itsellesi myös se, mitä osaamistasi kannattaa milloinkin korostaa. Samat taidot eivät välttämättä toimi parhaina myyntivaltteinasi eri paikoissa. Lopuksi kannattaa ehdottomasti pitää mielessä, ettei kaikkea tarvitse osata. Toki on hyvä hahmottaa omat kehittymistarpeet ja keinot, miten saavutat nuo tavoitteet. Älä siis stressaannu siitä, mitä et vielä osaa, vaan ole ylpeä niistä asioista, joissa olet jo hyvä. Tervetuloa tutkimusmatkalle oman osaamisesi ihmeelliseen maailmaan! •

Henri Annila, Toni Sairanen

Työkaluja oman osaamisen tunnistamiseen

Joharin Ikkuna on testi, jossa valitset ensin itse luonteenpiirteitä, jotka kuvaavat mielestäsi sinua. Tämän jälkeen pyydät verkostojasi tekemään saman. Näin saat arvokasta tietoa siitä, miten muut näkevät sinut. Testi löytyy osoitteesta: http://www.joharinikkuna.fi.

Belbinin tiimiroolitestissä vastaat väittämiin sen mukaan, miten toimit eri tilanteissa. Vastaustesi perusteella saat tiedon siitä, millaisen roolin otat tiimissä. Jokaisella tiimin jäsenellä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, joiden tunnistaminen ja tunnustaminen on erittäin hyödyllistä.

viacharacter.org on monivalintatesti, jonka perusteella näet, mihin järjestykseen 24 ominaisuutta asettuvat kohdallasi. Testi on maksuton, mutta vaatii rekisteröitymisen.

Omat verkostosi osaavat kertoa mitä he pitävät parhaina puolinasi. Eri verkostoillasi voi olla erilainen näkemys sinusta, kannattaa siis kääntyä laajasti eri porukoiden puoleen: kaverit, kollegat, opiskelukaverit ja lehtorisi kiinnittävät varmasti huomioita erilaisiin ominaisuuksiisi.

Loimun jäsenpalvelut voivat auttaa sinua hahmottamaan omaa osaamistasi. Ne tarjoavat työkaluja sekä tukea oman osaamisen tunnistamiseen. Jos kaipaat vinkkejä, ole yhteydessä urapalvelupäällikkö Suvi Liikkaseen.

 
 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.