seab

Tiesitkö, että ensi kesänä Helsingin rannoilla ahmitaan muovia?

Helsingin satama-alueille lasketaan huhtikuussa kaksi uivaa, muovia imevää meriroskista. Roskat jäävät talteen keräyspussiin ja vesi pumpataan takaisin mereen. Kelluva roskis toimii 12 voltin uppovesipumpulla, jossa voidaan tulevaisuudessa käyttää ehkä aurinko-, tuuli- tai aaltovoimaa.

Helsingin lisäksi roskiskokeilussa on mukana kolme eurooppalaista satamaa: La Grande Motte Etelä-Ranskassa, Porto Montenegro Montenegrossa ja Port Adriano Baleaareilla Espanjassa.

Valtamerien roskaantuminen ja etenkin meressä mikroskooppisen pieniksi hipuiksi jauhautuvat muoviroskat ovat valtava ongelma. Helsingissä havahduttiin meren muovijätteisiin viime kesänä, kun Länsimetron räjäytystyömaalta päätyi muovijätettä Helsingin rannoille.

Kuva: Seab, Wärtsilä

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.