Toni ja Henri

Kesätyöntekijän kootut vinkit

Riippumatta alasta voi kesätöitä hyödyntää jokaisen urapolulla. – Kesätyöt ovat mahtava mahdollisuus verkostoitumiseen ja työnkuviin tutustumiseen, Loimun urapalvelupäällikkö Suvi Liikkanen kommentoi. Alojemme ura-asiantuntija Suvi huomauttaa, että tulevien töiden kannalta jonkinlainen käsitys työstä kyseisellä työnantajalla tai alalla on tärkeää, esimerkiksi teollisuudessa arvostetaan aikaisempaa työskentelyä tuotannossa. Suviin voit olla yhteydessä liittyen alasi työmahdollisuuksiin tai muihin uramietteisiin. Työn­hakuvaiheessa kohdennusapua saa niin CV:n kuin työhakemuksenkin kanssa.

Työsuhteesta heräävissä kysymyksissä kannattaa konsultoida liiton edunvalvontatiimiä. Olivatpa kyseessä työsopimuksen kiemurat tai lainopillinen probleema, edunvalvontatiimimme tarjoaa sinulle apuaan. Arja Varis hoitaa valtiosektoria, Hanna Lehtimäki ja Jukka Sippola yksityistä sektoria, Kirsi-Marja Valariutta kuntasektoria sekä Maija Arvonen yliopistosektoria. Jos jokin asia töissä mietityttää, kannattaa rohkeasti kilauttaa tai laittaa sähköpostia heille. Tarkat yhteystiedot löytyvät Loimun nettisivuilta sivun alalaidasta linkistä Toimiston yhteystiedot.

Kesän loputtua kannattaa kirjata ylös oppimiaan asioita ja päivittää työnhakupaperinsa ajan tasalle, kun asiat ovat vielä tuoreina mielessä. Työkokemuksen kannalta ei haittaa, vaikka työt eivät olisi olleetkaan omalta alalta.

– Kaiken kaikkiaan mikä tahansa työkokemus on parempi kuin ei mitään. Ennen kaikkea opintojen aikainen työskentely vahvistaa kuvaa aktiivisesta otteesta työelämän suhteen, Suvi kuittaa.

Olemme koonneet käyttöönne kesätyöntekijän kuumimmat vinkit oheiselle listalle. Näiden vinkkien kautta haluamme toivottaa jokaiselle antoisaa kesää – menipä se sitten töiden parissa, opiskeluihin keskittyen tai kuukausien lomasta nauttien. Loimussa pidetään yhtä ja huolehditaan jokaisesta! •

Edunvalvonta- ja urapalvelu­tiimin kootut vinkit kesätöihin

 • Työsopimus kirjallisena. Lue neuvot­telu­päällikkömme Hannan vinkit työsopimukseesi sivulta tästä.
 • Palkasta neuvoteltu. Tutkitusti voimakkain palkkakehitys on palkasta neuvotelleilla.
 • Liitytty työttömyyskassaan. Loimun työttömyyskassaan voi liittyä heti töihin päästyäsi.
 • Perehdytys hoidettu.
 • LinkedIn-profiili tehtynä. Seuraava askel on rohkea verkostoituminen.
 • Tutustuttu alan työehtosopimukseen ja työpaikan luottamusmieheen. Tiedät oikeutesi ja paikallisen edunvalvojasi.
 • Seuraa työaikaasi ja palkka­kuittejasi.
 • Lomakorvaukset saatu joko lomana tai rahana.
 • Tutustuttu työkavereihin. Hyvässä porukassa työt sujuvat, ja LinkedIn-verkostosi kasvaa.
 • Muistettu kysyä vinkkiä, jos jokin ei ole ollut selvää. Kysymällä oppii!
 • Opittu uutta! Ja kirjoitettu ylös opittuja asioita – helpottaa LinkedInin ja CV:n päivittämistä.
 • Nautittu kesästä <3 Koska eihän sitä kokoaikaa voi töitä tehdä.
 • Pyydetty työtodistus ja suositukset.
 • Pyydetty suosituksia myös LinkedInissä! CV- ja LinkedIn päivitetty. Mitä opit töissäsi? Paperit heti ajan tasalla tuleviin koitoksiin!
 

vastavalitut

teksti Toni Sairanen

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.