Lyhyesti

toukka

Muovia bio­hajottava toukka?

Espanjassa Cantabrian biolääketieteen ja bioteknologian instituutin tutkija Federica Bertocchini kollegoineen löysi muovia syövän perhosen toukan. Vahakoisa on matelijoiden ystäville tuttu. Terraarioeläimet syövät sen toukkia. Mehiläisharrastajille vahakoisa on tuholainen, sen toukat syövät mehiläispesien vahaa.

Tutkijat uskovatkin, että mehiläisvahan ja polyeteenimuovin hajottamisesta on kyse samantyyppisten kemiallisten sidosten rikkomisesta. Toukat eivät vain popsi muovia vaan ne hajottavat sitä tietyn entsyymin ajaman kemiallisen reaktion avulla, siis todella biohajottavat muovijätettä.

HS

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.