Lyhyesti

potilas

Tiesitkö, että ainut keino viruksia vastaan ovat rokotukset

Enterovirus-perheen virukset aiheuttavat ihmisissä nuhakuumetta, aivokalvotulehdusta, sydänlihastulehdusta, enterorokkoa ja ihottumatauteja. Enterovirus aiheuttaa tosi laaja-alaisia sairauksia nuhakuumeesta aina aivokalvontulehdukseen.

Huolimatta enterovirusten yleisyydestä ja niiden aiheuttamista suurista kustannuksista terveydenhuollossa, ainoastaan poliovirusta vastaan on kyetty kehittämään rokote. Muita entero-viruksia vastaan ei ole olemassa juurikaan lääkkeitä.

Lääkäri haluaa yleensä ottaa selville, onko sinulla viruksen vai bakteerin aiheuttama nuhakuume, jotta tietää voiko antibiootteja antaa. Ne ovat vain ja ainoastaan bakteereja varten. Virukseen tehoaa vain rokotus.

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.