tuulakilpelainenTyöhyve, harvoin kuultu sana

Mitä sana työhyve tuo mieleesi? Tiedostatko oman työpaikkasi työhyveet? Hyveiden olemassaoloa ja merkitystä ei välttämättä edes tiedosteta. Niistä ei ole edes puhuttu vuosikymmeniin, ei työelämässä tai missään muuallakaan. Eetikko ja tutkija Antti Kylliäisen mukaan hyveitä pitää aina vähän viritellä, mutta se maksaa vaivan. Lue enemmän työhyveistä tästä.

Loimun koulutuskalenterissa on paljon erilaista koulutusta ensi syksylle, valitse sieltä omasi. Työsuhde ja edunvalvontakoulutuksissa on mm. tietoa patentti- ja IPR-oikeuksista työsuhteessa tai mitä sinun tarvitsee tietää, kun työsuhde päättyy.

Uraan liittyvässä koulutuksessa käydään läpi esim. mitä mahdollisuuksia kiertotalous tarjoaa. Työtaidot-osiossa taas kerrotaan, miten asiantuntija viestii niin, että viesti ymmärretään oikein. Erikseen ovat esimieskoulutukset ja työnhakukoulutukset, todella hyödyllisiä molemmat.

Vertaisryhmätoiminnassa mukana olleet ovat kiitelleet toimintaa ja pitäneet sitä hyvänä jäsenetuna. Oman urapolun löytyminen voi olla haastavaa ja vaatia keskusteluja alalla työskentelevien kanssa. Mentorointi on siihen hyvä apuväline, nykyään mentorointiohjelmaan on kaksi hakua vuodessa ja seuraava on syksyllä.

Vanhempainvapaalta töihin -ryhmään kootaan töihin paluuta suunnittelevia. Eri alueilla on työttömyysuhan alla oleville tai työttömille tarjolla vertaisryhmätoimintaa.

LinkedIn on hyvä ja tärkeä väline työnhaussa ja verkostoitumisessa. Näin sanovat myös tämän lehden uratarinoistaan kertovat henkilöt. Loimulla on jäsenilleen oma suljettu LinkedIn-ryhmä, sen löytää nimellä Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu ry. Kokeile! Verkostoituminen kannattaa, tulevaisuuden vuoksi! •

Tuula Kilpeläinen • päätoimittaja

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.