07.06.2018

Evästauolla

Helena Herttuainen

kallio

Ainutlaatuinen tutkimusponnistus

Suomeen tehtiin vuosituhannen alussa ainutlaatuinen tutkimusponnistus, jonka tuloksena oli yli kaksituhatta kilometriä heijastusseismisiä syväluotauslinjoja Suomen kallioperän tärkeimmistä rakenteista.

Vaikka aineisto on ollut avoin, on sen hyötykäyttö tutkimuksessa jäänyt vähäiseksi. Opetus- ja kulttuuriministeriön Tieto käyttöön -rahoituksella vuoden 2016 alussa Seismologian instituutissa käynnistyneen FIRE-ATT (Avoin Tiede ja Tutkimus) -hankkeen tarkoituksena on ollut FIRE-aineiston uudelleenkäsittely, dokumentointi ja saatavuuden parantaminen.

Nyt FIRE-aineisto avataan verkkoon Avoin tiede ja tutkimus -ohjelman puitteissa. OpenFIRE-verkkopalvelun kautta aineistoa voi vapaasti selailla ja ladata. Erityisesti OpenFIRE pyrkii tavoittamaan kansainvälisiä ammattikäyttäjiä sekä laskemaan FIRE-aineiston käyttöönottokynnystä opetuksessa ja koulutuksessa.

www.seismo.helsinki.fi/openfire

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.