07.06.2018

Evästauolla

Helena Herttuainen

Hei Loimun opiskelijajäsen, me edustamme sinua liiton hallinnossa!

Loimun hallopedejä pyydettiin vastaamaan muutamiin kysymyksiin opiskelutaustoihin, Loimun toiminnassa mukana olemisen syihin ja hauskoihin faktoihin liittyen – näin he vastasivat.

ellisaariHallituksessa opiskelijoita edustaa Elli Saari. Hän opiskelee maantiedettä Helsingin yliopistossa. Ammattiliittotoiminnassa Elli on ollut mukana alkaen vuodesta 2013 edustaen opiskelijoita muun muassa YKL:n opiskelijatoimikunnassa ja hallituksessa. Ammattiliittotoimintaan mukaan sai lähtemään Ellin kova into päteä asioissa, halu päästä vaikuttamaan ammattiliitossa ja kehittää samalla omia työelämätaitoja. Elli on Loimun hallituksen ainut 90-luvulla syntynyt ja hänen erikoistaitonaan on löytää kantarelleja Helsingin keskuspuistosta. 

 

ninnirissanenNinni Rissanen aloitti biologian opinnot Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2011. Nyt hän viimeistelee gradua oman alan töiden ohessa. Ensikosketuksen liittoon Ninni sai, kun hän soitti fuksipallerona YKL:ään haalaritukea pyytäen. YKL:n silloinen opiskelijatoiminnan koordinaattori Merli Lahtinen vastasi ja totesi jo alkuun, että ”aina te Mikrovillukset vain soittelette ja pyydätte rahaa, vaikka teiltä ei ole vuosiin ollut edustajaa opiskelijatoimikunnassa". Seuraavalla viikolla Mikrovillus valitsi edustajat opiskelijatoimikuntaan.

Tuon puhelun merkitys on kasvanut vuosien aikana. Se on tarjonnut ystäviä ja auttanut eteenpäin sekä opinnoissa että urapolulla. Valtuustokausi alkaa tutussa komennossa, kun Merli valittiin keväällä Loimun valtuuston puheenjohtajaksi.

johanneshuokunaJohannes Huokuna aloitti opiskelu-­uransa kemian laitoksella Helsingin yliopistossa, mutta nykyään pääaineena on kauppatiede ja yritysjuridiikka Aalto-yliopistossa. Ammattiliiton opiskelijatoiminta alkoi ystävien ehdotuksesta opiskelun alkuvaiheessa 2010 LAL:ssa Helsingin opiskelijajaosto LAHO:ssa ja luonnontieteen opiskelijavaliokunta LUOVA:ssa. Sen jälkeen Johannes on toiminut hallituksen jäsenenä, aktiivisena osallistujana sekä opiskelijajaoston toiminnantarkastajana.

Hyvänä jatkona toimii opiskelijan äänenä toimiminen Loimun ensimmäisessä valtuustossa. Mahdollisuus tutustua ihmisiin yli oppiaine- ja yliopistorajojen houkutteli mukaan toimintaan. Yllättävänä etuna oli myös kaiken vuosien varrella opitun jälkeen helpot opintopisteet työoikeuden kurssista viime keväällä.

vilmaihalainenVilma Ihalainen on kolmannen vuoden akvaattisten tieteiden opiskelija Helsingin yliopistosta. Hän aloitti vuoden vaihteessa MYY ry:n Loimuvastaavana ja on siitä lähtien ollut Loimun opiskelijat – Viikin hallituksessa. Valtuustoon Vilma haki Viikin yhdistyksen puheenjohtajan ehdotuksesta. Valtuustossa Vilma toivoo pystyvänsä vaikuttamaan liiton rooliin helpottaa opiskelijajäsenistöä oman alan työpaikkojen saamisessa.

Vilma rakastaa matkustamista, mutta kärsii järkyttävästä lentopelosta. ”Joka kerta olen hieman hämmentynyt, ettei valtava metallilieriö tippunutkaan taivaalta. Tämän jälkeen onkin hyvä mennä laskettelemaan off-piste-rinteille tai kavuta yksin lumisen vuoren huipulle”. 

juhoitkonenJuho Ikonen on metsäekonomian ja -politiikan opiskelija Itä-Suomen yliopistosta. Fuksivuotenaan hän lähti aktiivisesti mukaan opiskelijatoimintaan opiskelijajärjestöissä ja Metsänhoitajaliitossa. Siitä ay-polut ovat jatkuneet aina Loimuun ja AOVA:an asti.

Vuosien aikana opiskelijatoiminta on kasvattanut ja kehittänyt Juhoa paljon, ja Loimun opiskelijatoiminnassa hän haluaa jakaa sitä tietotaitoa, joka hänelle on suotu vuosien aikana. Opiskelijatoiminnan jäädessä valmistumisen myötä taka-alalle hänet voi tavoittaa Loimun valtuustosta.

Hauskan faktan kertoessaan Juho vastaa samalla kysymykseen, jonka hän on monissa paneeleissa kysynyt niin sanotusti itsetutkiskelu-kysymyksenä, "Mikä on toteemieläimesi". Juhon kohdalla vastaus on letkeä veijari, saukko – otter. Uteliaimmat voivat tiedustella perusteluita tilaisuuden salliessa.

teksti Henri Annila

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.