07.06.2018

Evästauolla

Helena Herttuainen

maria_lofgren

JUKOn ensimmäinen toiminnanjohtaja

Yli 200 000 julkisen sektorin palkansaajan virka- ja työehdot neuvotteleva JUKO valitsi toiminnanjohtajakseen Akavan työelämäyksikön johtaja Maria Löfgrenin.

Maria Löfgren aloitti tehtävässään syyskuussa, kun JUKOn pitkäaikainen neuvottelujohtaja Risto Kangas jäi eläkkeelle. Toiminnanjohtajan tehtävä on uusi, koska neuvottelujohtajan tehtävänkuvaa haluttiin laajentaa. Löfgrenillä onkin erittäin monipuolinen työkokemus ja perinpohjainen sopimusjärjestelmän ja työmarkkinatoiminnan osaaminen.

JUKO on vahvassa kasvuvireessä, ja toiminnanjohtajan yksi tärkeä tehtävä onkin kehittää JUKOa laajassa mittakaavassa. Löfgren haluaakin mm. selkeyttää JUKOn profiilia ja lisätä näkyvyyttä. Löfgren toivoo, että yhteistyö yksityissektorin neuvottelujärjestöjen kanssa tiivistyy ja voitaisiin sitä kautta saada parempia tuloksia jäsenille.

Löfgren uskoo, että tuleva syksy on työntäyteinen ja yllätyksellinen. Epävarmuustekijöitä on mm. maakuntauudistus ja valtiotyönantajan tulevat organisaatiomuutokset. Oman paineensa luo se, että kun keskusjärjestöjen neuvottelemia keskitettyjä ratkaisuja on käytetty palkkamaltin ja nollakorotusten toteuttamiseen, niin paineet niiden ulosmittaamiseen ovat liittokierroksella aika suuret.

Kuva: Liisa Takala

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.