07.06.2018

Evästauolla

Helena Herttuainen

tonijahenri
Kuvassa Loimun opiskelija-asiamiehet, vasemmalla Toni Sairanen ja oikealla Henri Annila. Seuraa opiskelijatoimintaa facebookissa Loimun opiskelijat.

Kurkistus Loimun opiskelijatoiminnan kulisseihin

Opiskelijat ovat merkittävä osa Loimun jäsenkuntaa. Opiskelija-aktiivit pitävät huolen siitä, että Loimun opiskelijatoiminta on jäsenistömme näköistä!

Loimussa opiskelijoita löytyy monipuolisesti hallinnosta ja toimistolta. Valtuustoon valittiin keväällä neljä opiskelijaa ja Loimun hallituksessa on ollut opiskelijaedustaja vuoden alusta alkaen. Loimun säännöissä opiskelijoille on varattu aina vähintään kaksi paikkaa valtuustoon ja yksi hallitukseen. Loimun toimintaan osallistuu useita toimikuntia, jotka valmistelevat hallitukselle oman toimialansa asioita. Loimun käytännön toiminnasta huolehtii liiton toimisto.

Opiskelijatoiminnasta ja Loimun yhdistystoiminnasta vastaava järjestötiimi koostuu järjestöpäälliköstä, opiskelija-asiamiehistä ja kampuspromoottoreista. Opiskelijatoiminnan kannalta tärkein toimikunta on opiskelijatoimikunta, joka koostuu Loimun opiskelija-aktiiveista. Jokainen Loimun alojen opetusta tarjoava korkeakoulukampus on edustettuna opiskelijatoimikunnassa. Opiskelijatoimikunta osallistuu aktiivisesti opiskelijatoiminnan kehittämiseen. Esimerkiksi tulevana syksynä asialistalla ovat opiskelijoiden stipendi- ja palkitsemiskäytäntöjen kehittäminen, fuksitoiminnan ideointia sekä ensi vuoden toimintasuunnitelman tekeminen.

Promoottorien ohella Loimun paikallistoiminnan mahdollistavat Loimun opiskelija-aktiivit! Lähes kaikilta Loimun alojen opetusta tarjoavilta kampuksilta löytyy Loimun oma opiskelijayhdistys. Niiden tavoite on, että kaikki Loimun alojen ainejärjestöt olisivat edustettuina Loimussa. Tätä varten jokaisesta ainejärjestöstä olisi hyvä löytyä Loimu-vastaava, joka huolehtii ainejärjestön ja Loimun yhteistyöstä. Kaikki Loimun paikallisyhdistykset ovat puolestaan edustettuna opiskelijatoimikunnassa. Näin varmistetaan, että tieto kulkee ainejärjestöjen ja toimiston välillä ja että opiskelijat voivat mahdollisimman suoraan ja tehokkaasti vaikuttaa liittonsa toimintaan.

Jos Loimun opiskelijatoiminta kiinnostaa, hakeudu oman ainejärjestösi tai kiltasi Loimu-vastaavaksi, käy nykimässä oman kampuksesi loimulaisia hihasta seuraavalla ständillä tai heitä meitä viestillä! Toivotamme kaikki opiskelijajäsenemme tervetulleiksi tekemään Loimusta jäsenistömme näköisen liiton! •

Jos Loimun opiskelijatoiminta kiinnostaa, hakeudu oman ainejärjestösi tai kiltasi Loimu-vastaavaksi.

teksti Toni Sairanen

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.