07.06.2018

Evästauolla

Helena Herttuainen

salilla

Tutustu uuteen jäsenetupalveluun!

Haimme kesällä Loimun jäsenistä vapaaehtoisia käyttäjiä testaamaan uutta member+ -palvelua. Hakemuksia tulikin mukavasti eri puolilta Suomea. Testi-ryhmäksi valikoitui tällä kertaa Paraisilla asuvat Arto Ojuva ja Tiina Syvälammi.

Kerrotteko hieman itsestänne?

Olemme uuden ajan uusioperhe, elämän työvaiheessa yhteen muuttaneet akateemikot, joilla molemmilla on pari osa-aikaista lasta ikähaarukassa 3–10 vuotta. Arto on tuotekehityskemisti maalialan yrityksessä Paraisten kauniissa saaristokaupungissa ja Tiina kirjoittaa väitöskirjaansa geenitutkimuksesta.

Mikä sai teidät lähtemään mukaan member+ käyttäjäkokeiluun?

Loma oli jo varattu lasten kanssa, mutta työkiireiden vuoksi mitään suunnitelmia ei oltu keritty tekemään. Member+ -käyttäjäkokeilu tarjosi helpon ja nopean tavan varata kulkupeli ja lomamatka Helsinkiin, josta sitten löydettiin pari mielenkiintoista vierailukohdetta ja elämys koko porukalle!

Millainen matka­suunnitelma teillä oli?

Pyrimme suunnitelmaa laatiessamme miettimään matkalle sellaista tekemistä, joka viihdyttää sekä lapsia että aikuisia. Lauantaiaamuna suuntasimme Helsinkiin ja matkalla pysähdyimme Tikkurilassa auttamaan Arton äitiä muuttotavaroiden kantamisessa. Yövyimme aivan Helsingin keskustassa, joten lauantaina halusimme käydä katsomassa kesäistä kaupungin ydinaluetta. Seuraavan päivän ohjelman ideoimiseen olimme pyytäneet lasten apua pyytämällä heitä etsimään netistä tietoa kiinnostavista paikoista Helsingissä. Koska lapsia kiinnosti Suomenlinna, päätimme toteuttaa linnateeman: kävimme katsomassa presidentin linnaa, teimme kiireettömän päivämatkan Suomenlinnaan, ja kotiin lähtiessämme kurvasimme vielä Linnanmäen kautta.

 

Mitä palveluita käytitte matkaanne member+:n kautta?

Vuokrasimme auton ShareIt Blox Car -palvelun kautta ja hotellin varasimme Kämp Collection Hotelsin omilta sivuilta member+ -palvelusta löytyvän varauskoodin avulla.

Miten Shareit blox car:n kautta auton varaaminen sujui?

Shareit-palveluun piti ensin rekisteröityä, mutta sitten auton löytäminen omalta alueelta oli helppoa. Palvelun käyttöönoton yhteydessä tehty tunnistautuminen vei vuorokauden, tämän jälkeen auton varaus ja varauksen vahvistus vuokralle antajan toimesta sujuivat nopeasti. Ystävällinen mieshenkilö sekä luovutti että otti auton vastaan sovittuna aikana.

auto

 

Millaisen kulkuneuvon vuokrasitte?

Käytössämme oli punainen Seat Ibiza. Pieni ja näppärä automaattivaihteinen menopeli oli hauska ajettava Paraisilta Helsinkiin ja takaisin.

Miten auton nouto ja luovutus sujuivat?

Auton käyttöönotto sujui todella nopeasti. Autossa ei ollut naarmun naarmua, joten nouto sisälsi pääasiassa avainten siirtymisen kädestä käteen. Luovutuspaikkaa lähestyessämme ilmoitimme itsestämme tekstiviestillä, tankkasimme auton ja luovutimme sen yhtä näppärästi kuin sitä hakiessakin.

huone

Missä majoituitte Helsingissä?

Majoituimme GLO Hotel Kluuvissa, aivan Helsingin ydinkeskustassa. Esplanadin katupaikat olivat ilahduttavasti maksuttomia viikonloppuisin ja pääsimme aivan hotellimme viereen autolla. Korkeatasoinen hotelli oli hieno kokemus varsinkin lapsille, jotka eivät normaalisti sellaisissa vietä aikaansa. Sijoittamalla muutaman lisäkympin esimerkiksi astetta parempaan majoitukseen voi saada elämään kaivattua pientä luksusta.

Lauantai-illan ohjelman ollessa vapaa reippailimme ensin hotellin kuntosalilla, ihailimme hotellin ympäristön luksushenkeä ja kävimme syömässä keskustan ravintolassa. Illan päätteeksi kaikki olivat väsyneitä, joten vietimme rauhoittumishetken elokuvan parissa ennen nukkumaan menoa. Koska lomalla ei tarvitse jännittää nukkumaanmenoaikojen kanssa, lapset saivat vielä hetken seurailla hotellihuoneen ikkunasta kadun iltaelämää. Sunnuntaina herkuttelimme mahdollisimman kiireettä hotelliaamiaisella, jonka jälkeen suuntasimme tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin.

Huoneen varaaminen sujui helposti member+:n kautta. Varauskoodin avulla normaaliin hotellivaraukseen lisättiin vain yksi lisätieto, ja hinnat ym. päivittyvät automaattisesti.

Terveisiä muille jäsenille? Suositteletteko käyttämiänne palveluita muille member+ palvelun käyttäjille?

Kokemuksen innostamana tulemme ehdottomasti katsomaan palvelussa esillä olevia matkailumahdollisuuksia. Myös muut vapaa-aikaan liittyvät mahdollisuudet ovat erittäin tervetulleita, hyviä ideoita kun saa muuten miettiä pitkään.

Tututkin paikat tulevat aivan uudella tavalla tutuksi, kun sukulaisten tai mökin sijasta valitsee mukavan majoituksen ja tutustuu kohteeseen kuin turisti konsanaan. Sopivat kohteet kannattaa ehdottomasti tarkistaa member+ -palvelun kautta ja sieltä löytyvien edullisten tarjousten kautta voi saada lomabudjettiin mahtumaan juuri tällaisia pieniä lisämausteita. Kokeilemalla rohkeasti sieltä saatuja ideoita ja tarjouksia voi löytää sellaisia kokemuksia, mitä ei muuten olisi tullut ajatelleeksikaan. •

Mikä on member+?

Member+ on uusi akavalaisten liittojen yhteinen jäsenetupalvelu, jonka tarkoituksena on tarjota liittojen jäsenille jäsenetuja ja -palveluita. Palvelu avattiin huhtikuun lopussa, ja sen tarjonta vaihtelee määräajoin ajankohdalle sopivilla teemoilla. Palveluun otetaan mukaan vain sellaisia etuja, jotka tuottavat jäsenille lisäarvoa. Kirjautumalla sivustolle näet kaikille akavalaisille tarjolla olevien etujen lisäksi vain Loimun jäsenille suunnatut edut ja palvelut. Tutustu palveluun osoitteessa www.memberplus.fi ja rekisteröidy käyttäjäksi. Palvelun omistaa akavalaisten liittojen yhteinen A-lomat ry.

 

teksti Kai Vavuli
Kuvat Arto Ojuva, Tiina Syvälammi

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.