07.06.2018

Evästauolla

Helena Herttuainen

Työ ja opiskelu tehdään yhä enemmän etänätuula_kilpelainen

Etätyön teko on lisääntynyt voimakkaasti, varsinkin asiantuntijatyötä tekevien keskuudessa. Etätyö antaa tekijälleen mahdollisuuden tehdä työtään siellä missä haluaa ja milloin haluaa. Avokonttorien lisääntyessä monet työnantajatkin suhtautuvat nykyään positiivisesti etätöihin. Itsekin kirjoitan tätä juttua mökillä etätöinä, kukaan ei häiritse eikä keskeytä. Tuntuu kuin ajatukset juoksisivat selkeämmin.

Syksyn tultua Loimun toiminta on lähtenyt taas täysillä käyntiin. Koulutusta on runsaasti tarjolla, alkavat koulutukset löytyvät Loimun verkko­sivuilta. Isoa osaa näistä koulutuksista voi seurata webinaareina, mikä selvästi alentaa osallistumiskynnystä, säästäähän osallistuja näin sekä aikaa että matkakuluja. Mentorointihaku on nyt avoinna ja päättyy 5.10.2017. Mentorointi sopii vallan hyvin kaiken ikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville.

Lehden tässä numerossa on esitelty myös koulutuksia, jotka ovat kaikille kiinnostuneille avoimia. Esimerkiksi Biotalousasiantuntijan osaamissalkku-­opinnot on tarkoitettu kaikille biotaloudesta ja ympäristöalasta kiinnostuneille – pohjakoulutuksesta riippumatta. Bioalan koulutusta ei tunnu olevan tarpeeksi tarjolla työelämän tarpeisiin, vaikka sitä tarvitaan yhä enemmän ja enemmän. Nyt onkin korkeakoulujen yhteistyönä syntynyt verkko-opintoja sisältävä Biotalousasiantuntijan osaamissalkku. Näin asiantuntemustaan voi kasvattaa esimerkiksi työn ohella.

Loimussa tapahtuu toki kaikennäköistä muutakin. Kesällä valittu valtuusto aloittaa syksyn kokoontumisessaan työnsä toden teolla suunnittelemalla Loimun ensi vuoden toimintaa. Loimussa on tällä hetkellä 34 jäsenyhdistystä. Pääosa näistä on alueellisia, toimiala- tai työpaikka­kohtaisia yhdistyksiä. Jäsenenä voit liittyä haluamaasi yhdistykseen ottamalla suoraan yhteyttä yhdistyksen hallitukseen. Yhdistyksistä löydät lisää tietoa nettisivuiltamme.

Tuula Kilpeläinen • päätoimittaja

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.