jarjestotiimi

Kuvassa keskellä järjestöpäällikkö Johanna Hristov, opiskelija-asiamiehet Henri Annila ja Toni Sairanen sekä osa-aikaiset kampuspromoottorit Jessica Nielsen (vasemmalla), Anna Jolkkonen (takana), Maj Rasilainen ja Annastiina Rytkönen.

 

Järjestötiimi pitää Loimun pyörät pyörimässä

Loimun järjestötiimi vastaa Loimun yhdistystoiminnan tukemisesta, jäsenhankinnasta ja -pidosta, Loimun hallinnon pyörittämisestä ja jäsenetujen kehittämisestä – sekä opiskelijatoiminnasta.

Loimun järjestötiimissä työskentelee seitsemän innokasta tekijää. Järjestöpäällikkö Johanna Hristov sekä opiskelija-asiamiehet Henri Annila ja Toni Sairanen työskentelevät Loimun toimistolla Helsingissä Aikatalossa. Osa-aikaiset kampuspromoottorit Jessica Nielsen, Anna Jolkkonen, Annastiina Rytkönen ja Maj Rasilainen työskentelevät konkreettisen opiskelijatoiminnan parissa yliopistokampuksilla.

– Skype-kokous onkin tiimin toiminnan perustyöväline yhteistyössä eri toimipisteiden välillä, kertoo Johanna Hristov. Loimun opiskelijatoimintaa tehdään yhteensä kymmenellä opiskelukampuksella ja Loimun toiminnan piirissä on huimat 45 ainejärjestöä.

– Kulunut vuosi 2017 on ollut tiimin toiminnassa monessa mielessä toiminnan suunnittelua, linjausta ja toimintamallien testausta ja kehittämistä. Keväällä tiimin voimin pyöräytettiin Loimun ensimmäiset valtuustovaalit, jotka toteutettiin täysin sähköisesti, kertoo Johanna Hristov.

– Yhdistystoiminnan osalta vuosi 2017 on siirtymävuosi, jonka aikana jäsenyhdistykset liittyvät Loimuun. Tällä hetkellä Loimuun on liittynyt jo 34 jäsenyhdistystä, joten yhdistykset tarjoavat Loimun jäsenille merkittävän paikallisen verkoston.

Tulevina vuosina järjestötiimissä mietitään erityisesti Loimun jäsenhankinnan ja opiskelijatoiminnan kehittämistä sekä palveluita jäsenyhdistyksille. Ensi vuonna käynnistetään myös Loimun strategiaprosessi, joka tulee näkymään sekä hallinnon työskentelyssä että myös jäsenistölle.

– Olemme edelleen loimulaisen yhteisen taipaleemme alkumetreillä. Tehdään Loimusta yhdessä meidän kaikkien oma ja meille paras ammattijärjestö. Opiskelija-asiamies Henri Annilan toimenkuvaan Loimun toiminnan käynnistyminen toi pieniä muutoksia, sillä Loimussa Henrillä on tehtäviä järjestötiimin lisäksi myös viestintätiimissä.

– Viestintätiimissä vastuullani on Loimun sosiaalisen median kanavien päivystäminen. Eri vastuualueeni tukevat hyvin toimintaa, sillä viestintä on jossain muodossa osa lähes kaikkia liiton toimintoja. Työt molemmilla vastuualueillani ovat lähteneet hyvin käyntiin, joskin hetkittäin tunnit meinaavat loppua työviikosta auttamatta kesken, Henri Annila kertoo.

– Mukavinta on ollut uusien haasteiden saaminen aiempaa useampien kohdeyleisöjen ja kanavien muodossa. Sopivasti lisääntyvä vastuu ja uudet tehtävät antavat mahdollisuuden oppia uutta ja arki ei jämähdä samojen tehtävien ympärille. Opiskelija-asiamies Toni Sairasen tehtäväkenttä on keskittynyt liiton opiskelijayhdistystoiminnan kehittämiseen ja tukemiseen sekä kampuspromoottoriverkoston pyörittämiseen yhdessä järjestöpäällikkö Johannan kanssa.

– Molempien tehtävien ytimessä on ollut jäsenhankinta sekä Loimun palveluiden ja työelämätietouden markkinointi, Toni Sairanen kertoo.

– Toiminta on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti mutta koordinoidusti. On ollut ilo nähdä, kuinka kampusyhdistyksiemme toiminta on lähtenyt käyntiin ja Loimu tullut vuoden aikana tutummaksi niin vanhoille kuin uusillekin opiskelijoille.

– Olen erittäin tyytyväinen, että meillä on nyt Loimussa järjestötiimi rakentamassa liiton jäsenkasvua, yhdistystoimintaa ja opiskelijapalveluita. •

teksti Anna Melkas
kuva Tuula Kilpeläinen

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.