jukkamatula

Metsänhoitaja vie puuta maailmalle

Puutuotteiden vientikauppa tempasi biologiasta ja kielistä kiinnostuneen Jukka Matulan mukaansa jo 1980-luvulla. Suomalaisen puun arvo raaka-aineena on säilynyt koko pitkän uran ajan.

Jukka Matula työskentelee myyntijohtajana Finntrepo Oy:ssä, kyllästettyjä puupylväitä maailmalle vievässä yhtiössä. Kansainvälinen puutuotekauppa on ollut hänelle tietoinen sihti, vaikkei ala kuulunutkaan nuoruuden haaveisiin.

– Lukiopoikana suunnitelmia oli monenlaisia. Liikennelentäjä oli yksi haave; se tyssäsi puutteelliseen punavihervärinäköön. Teatterikouluun pyrin myös, mutten ihan päässyt sisälle asti. Maatalous-metsätieteelliseen hänet houkutteli Metsänhoitajaliiton esite, jossa mainittiin puualan kansainvälisyys ja painotettiin kielitaidon merkitystä.

– Ajattelin, että kaupalliset metsänhoitajat varmaan kulkevat metsissä sarkatakissa ja sulkahattu päässä ja esittelevät metsävarojamme ja niiden hoitoa ulkomaalaisille.

Kuva ei ollut aivan realistinen, mutta mielenkiintoinen ala vei mukanaan.

Ympyrä sulkeutuu

Matula on työskennellyt alalla puumarkkinatieteen opintojensa loppuvaiheesta asti. Vuonna 1985 hän sai osa-aikaisen työn metsäteollisuustuotteiden vientiin erikoistuneesta kauppahuoneesta, Nino Lincoln Oy:stä, ja alkoi myydä sahatavaraa Algeriaan, Tunisiaan ja Egyptiin.

– Valmistuttuani jatkoin siellä kokopäiväisenä vientimyyjänä ja etenin pikkuhiljaa vaativampiin tehtäviin. Vuonna 1989 hän sai komennuksen yhtiön sisaryrityksen palvelukseen Yhdysvaltoihin, aluksi myyntijohtajaksi ja myöhemmin toimitusjohtajaksi.

– Pestin piti kestää kaksi vuotta, mutta asuimme Oregonissa lopulta kuutisen vuotta, Matula mainitsee.

Suomeen palattuaan Matula työskenteli emoyhtiön toimitusjohtajana vuoteen 1997 asti. Tällöin, toimittuaan yli 12 vuotta trading-kaupan parissa, hän lähti hakemaan kokemusta valmistavan teollisuuden puolelta.

Matula sai paikan Asko-konserniin kuuluneen Upofloor Oy:n vientijohtajana, ja siirtyi sittemmin niin ikään lattianpäällysteitä valmistaneen Paloheimo Oy:n markkinointijohtajaksi.

Kun Paloheimo luopui parkettien valmistuksesta, Matulan tehtäväksi jäi ajaa organisaatio alas. Näihin aikoihin Finntrepo Oy:n toimitusjohtaja soitti Matulalle ja tarjosi myyntijohtajan paikkaa.

– Tunsimme toisemme arabikauppakuvioista jo 1980-luvulta. Ympyrä tavallaan sulkeutui.

Nykyisessä työssään Matula on toiminut vuodesta 2003.

Finntrepossa työskentelevä Jukka Matula vie maailmalle kyllästettyjä puupylväitä. Kansainvälinen puukauppa on ollut Matulalle tietoinen valinta.
jukkamatula2

Työn tulos näkyy

Myyntijohtajan työ on itsenäistä, mutta samalla joukkuetyötä. Matula on mukana kaikissa myynti- ja toimitusprosessin vaiheissa tarjousten ja sopimusten laadinnasta rahtaamiseen ja toimittamiseen.

– Kaupalla, projektilla on aina selkeä alku ja päätös. Kun laiva tulee lastiin ja toimitamme laivausasiakirjat pankkiin, siinä konkreettisesti näkee työnsä tulokset. Oma onnistuminen on helppo nähdä ja mitata. Huonommaksi puoleksi Matula mainitsee työn määrän vaihtelun markkinoiden kysynnän mukaan.

– Vuosittaiset vaihtelut ovat melko suuria, eikä niihin juurikaan voi itse vaikuttaa. Lisäksi sodat ja poliittiset levottomuudet arabimaissa ovat osa tämän työn valitettavaa todellisuutta. Matula muistuttaa, että Suomi elää edelleen puista ja metsistä.

– On upeaa saada viedä ensiluokkaista suomalaista tuotetta maailmalle. Puu on edelleenkin ainoa rakennusmateriaali, joka on sekä uusiutuva, että kierrätettävä. Sen vientikauppa tuo valtavasti hyvinvointia koko Suomelle. •

teksti Tiina Lautala
Kuva Veikko Somerpuro

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.