neuvosto

Loimun toimitusneuvostolla oli seminaari aurinkoisessa Hangossa. Pieni merimatka antoi vähän hengästystaukoa tiiviiseen ohjelmaan. Vasemmalta lukien Tuovi Kurttio, Aino Peltonen, Laura Kammonen, Kaisa Oksanen, Tuula Kilpeläinen, Karri Saarnio ja Erno Järvinen.

 

Mielenkiintoista, merkityksellistä, inspiroivaa

Näin luonnehtivat Loimu-lehden toimitusneuvoston jäsenet työskentelyä lehden kehittämisen parissa. Loimu-lehden toimitusneuvoston toiminta käynnistyi viime keväänä, ja syyskuussa kokoonnuttiin seminaariin Hankoon työstämään lehden juttuaiheita oikein urakalla.

Tunnelma toimitusneuvostossa on ollut positiivinen ja innostunut. Koulutus- ja työurataustojen laaja-alaisuus on kaikkien mielestä rikkaus, ja toisten asiantuntemusta pidetään arvossa. Mistä kipinä lähteä Loimun toimitusneuvostoon mukaan sitten syttyi?

Kaisaoksanen_LauraKammonen

– Ajattelin, että vaikuttaminen voi olla ihan mukavaakin tällaisessa yhteydessä, vähemmän vakavaa toimintaa vastapainona muulle työlle, Laura Kammonen kertoo. Laura työskentelee Metsäteho Oy:ssä viestintäkoordinaattorina mm. Metsähyvinvointi-ohjelman parissa.

– Kokoontumiset ovat yleensä tosi mukavia tapahtumia. Koen myös, että minulla on osaltani tuotavaa tähän lehtityöskentelyyn – vähän erilaista näkökulmaa omien piirieni ja verkostojeni kautta.

– Toiminta on ollut aika lailla sellaista, kuin odotinkin. Ja on ollut ihan älyttömän kivaa, miten monenlaisia ihmisiä tässä on mukana – ja nähdä, miten yhteys eri alojen ihmisten välillä löytyy. On tosi hauska huomata, että kaikkien ajatukset eivät pyöri saman kattilan ympärillä! Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n erityisneuvonantajana työskentelevä Tuovi Kurttio oli mukana jo YKL:ssä Ympäristöasiantuntija-lehden toimitusneuvostossa.

– Se oli ihan kivaa, joten ajattelin nytkin, että miksipä ei, Tuovi toteaa. – Siinä on vähän lähempänä liittoa, kun on joku oma rooli liiton toiminnassa. Tähänastinen kokemus on ollut myönteinen.

– Tämä on ollut tosi mielenkiintoista, ihmisiä on vielä laveammalta taustalta kuin YKL:ssä aikoinaan. Tässä oppii itsekin koko ajan uutta – tulee tietoa, ajatuksia ja kontakteja, hän jatkaa.

saarniokurttio

– Tässä on myös heti tullut sellainen olo, että emme ole olemassa turhaan, vaan tällä ryhmällä on oikeasti merkitystä. Vanhempana tutkijana Ilmatieteen laitoksella työskentelevällä Karri Saarniolla on takanaan jo merkittävä työrupeama Luonnontieteilijä-lehden toimitusneuvostossa. Leipääntyminen ei kuitenkaan vielä uhkaa.

– Loimun toimitusneuvostossa on uudet ihmiset, erilaisia persoonia ja erilaisia taustoja, ja se on tuonut työskentelyyn uutta näkökulmaa, hän kertoo.

– Itsellekin on tullut uutta haastetta ja innostusta, kun on tullut uusia aihepiirejä mukaan.

peltonenjarvinen

– Lähdin mukaan toimitus­neuvostoon, koska minusta on kiva päästä vaikuttamaan tällaiseen konkreettiseen asiaan kuin lehden tekemiseen. Muu liiton toiminta ei ole samalla tavalla niin konkreettista vaikuttamista, jossa oman työn jälki näkyisi, Karri toteaa. Loimun opiskelijoita toimitusneuvostossa edustaa Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa biolääketiedettä opiskeleva Aino Peltonen.

– Halusin mukaan, koska toimitusneuvoston toiminta vaikutti mielenkiintoiselta tavalta päästä vaikuttamaan Loimun näkyvyyteen jäsenistölle, hän kertoo.

– Ensimmäinen toimintavuosi on ollut mielenkiintoinen, en kovin tarkkaan tiennyt, mitä tältä odottaa ja minkälaista työskentely on, Aino pohtii.

– Juttuaiheiden ideoiminen ja työstäminen on kuitenkin ollut kiinnostavaa. Lääke- ja terveysalan yrityksille mm. viestintäpalveluita tarjoavan Medenginen palveluksessa projektipäällikkönä työskentelevä biokemisti Kaisa Oksanen ehti olla vähän aikaa jo Luonnontieteilijä-lehden toimitusneuvostossa.

– Viestinnälliset asiat kiinnostavat minua ihan yleisestikin kovasti. Tykkään miettiä sitä, mitkä voisivat olla muillekin jäsenille kiinnostavia asioita Loimun viestinnässä ja lehdessä, Kaisa kertoo.

– On myös tosi mukava päästä tutustumaan uusiin tyyppeihin. Tämä porukka on hyvä ja nämä tällaiset tilaisuudet ovat inspiroivia. Olen kokenut myös, että tästä saan itsellenikin uusia ideoita ja motivaatiota.

– Toimitusneuvostossa pystyy vaikuttamaan lehden sisältöön, kiteyttää Erno Järvinen, joka työskentelee tutkimuspäällikkönä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:ssa.

– Lehti taas on keskeinen viestintäkanava, kun kerrotaan jäsenkunnalle Loimun jäsenpalveluista, tai siitä, minkälaisia ilmiöitä on meneillään ja tuloillaan. Ja siitä, kuinka laajalla alueella Loimun jäsenet työskentelevät – tarvitaan mielenkiintoisia tarinoita.

– Lehti on mielestäni hyvä, ja toivottavasti sitä saadaan edelleen parannettua – eihän se koskaan ole lopullisesti valmis. •

Loimun toimitusneuvosto

Loimun toimitusneuvoston tehtävänä on tuoda lehden sisällönsuunnitteluun kattavasti eri jäsenryhmien näkökulmia ruohonjuuritasolta, jotta lehden artikkeleissa voidaan käsitellä mahdollisimman tasapuolisesti jäsenkunnan edustamia toimialoja, sektoreita, työpaikkoja jne. Toimitusneuvostoon kuuluu 9 jäsentä sekä liiton toimiston viestintätiimi. Toimitusneuvoston kokoonpanossa pyritään monipuolisuuteen jäsenten taustan ja edustamien jäsenryhmien osalta. Toimitusneuvostoon jäseniä vuonna 2017 ovat Arto Arvola (Bayer), Erno Järvinen (MTK), Tuovi Kurttio (Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus), Kaisa Oksanen (Medengine), Aino Peltonen (opiskelijoiden edustaja), Karri Saarnio (Ilma­tieteen laitos), Risto Savolainen (Metsähallitus) sekä Vilja Varho (Luke).

 

teksti Anna Melkas
kuvat Anna Melkas, Ingimage

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.