26.11.2018

Meidän polkumme

Helena Herttuainen

raskaus

Raskaussyrjintä on iso ja sitkeä työelämän tasa-arvo-ongelma

Raskaussyrjintä on tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaaran mukaan Suomessa iso ongelma, vaikka moni ei sitä tunnista. Se voi vaikuttaa naisten urasuunnitelmiin, palkkaukseen ja perheen perustamista koskeviin ratkaisuihin.

Raskaussyrjintä on tyypillinen työelämän syrjimisen muoto, joka ilmenee useimmiten määräaikaisten työsuhteiden päättämisenä raskauden tultua ilmi.

Syrjintää ilmenee myös usein perhevapailta palatessa, kun työtehtävää ei enää olekaan, tai se on siirtynyt pysyvästi sijaiselle. Myös rekrytointitilanteissa tapahtuu syrjintää, työhaastatteluissa saatetaan kysyä perhesuunnitelmista, vaikka se on tasa-arvolain mukaan kielletty.

Tasa-arvovaltuutetun tuoreen kyselyn mukaan raskauden tai perhevapaiden takia tapahtuva syrjintä näkyy jatkuvasti ammattiliitoissa, joista osaan tulee asiaa koskevia yhteydenottoja jopa useita viikossa. Jokaiseen työpaikan tasa-arvosuunnitelmaan pitäisi kirjata nollatoleranssi raskaus- ja perhevapaasyrjinnälle.

Lue lisää: www.raskaussyrjinta.fi

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.