26.11.2018

Meidän polkumme

Helena Herttuainen

tonijahenri

Työelämän faktat haltuun!

Opiskelija ja vastavalmistunut työelämässä -luento on tuhti tietopaketti kaikille Loimun alojen opiskelijoille ja vastavalmistuneille. Luentoa pääset seuraamaan vuodenvaihteen molemmin puolin kaikilla kampuksilla, joilla alojamme voi opiskella. Luento antaa uusia näkökulmia ja vinkkejä niin fukseille kuin opintonsa juuri päättäneille tuoreille alemman tai ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneille.

Fukseille luennon suurinta antia ovat yleiskatsaus sekä oman alan että Loimun muiden alojen työllisyystilanteeseen. Omaa uraa on hyvä pohtia pieninä paloina pitkin opiskeluaikaa. Kandi- tai AMK-tutkintoa viimeistelevälle luento tarjoaa hyviä vinkkejä ensimmäisen oman alan työpaikan etsintään sekä oikean suuruisen palkkatoiveen määrittelyyn. Maisteriopintojen loppuvaiheessa oleville ja vastavalmistuneille maistereille sekä AMK-tutkinnon suorittaneille luento antaa eväitä opintojen jälkeistä työuraa varten. Tähän liittyen teemoja ovat esimerkiksi työttömyyskassa, palkkasuositukset, työntekijän oikeudet sekä uusimmat työnhakuniksit.

”Miksi kukaan ei kertonut mulle tätä aikaisemmin”?

Edellä mainittujen teemojen lisäksi luennolla keskusteltavia aiheita ovat esimerkiksi tuoreet työllisyystilastot loimulaisilta aloilta sekä uusimmat vinkin työnhakuun ja palkkapyynnön määrittelyyn. Lisäksi luennolla tutustutaan työlainsäädännön ja työehtosopimuksen vaikutuksiin työsopimusneuvotteluissa. Väliotsikon kysymys liittyy erityisesti työttömyyskassaan, jonka hyötyihin jotkut heräävät harmillisesti liian myöhään. Jos jäät valmistuttuasi hetkellisesti työttömäksi ja olet liittynyt riittävän ajoissa työttömyyskassaan, ansiotasosi voi parantua yli 500 euroa kuussa.

Suosittelemme lämpimästi luennolle osallistumista, mikäli työnhaku, palkkaneuvottelut tai oman ammatti-identiteetin rakentaminen ovat ajankohtaisia aiheita. Luentopäivänä Loimun opiskelija-asiamies sekä paikalliset opiskelija-aktiivimme ovat tavattavissa kampuksellasi liiton ständillä. Vastaamme sekä ständillä että luennolla osallistujien kysymyksiin luennon teemoihin tai muihin työelämäasioihin liittyen.

Kiertueen tarkan aikataulun ja lisätiedot löydät osoitteesta www.loimu.fi/opiskelijat/kiertue. Samaan paikkaan lisätään lähempänä vuodenvaihdetta myös luennon diat. Luento on avoin kaikille Loimun alojen opiskelijoille ja vastavalmistuneille sekä näistä aloista kiinnostuneille. Tervetuloa kuulemaan lisää alasi työelämästä! •

teksti Henri Annila

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.