toimitusneuvosto

Loimun viestintäpäällikkö Anna Melkas (3. oikealta) osallistuu myös Loimu-lehden toimitusneuvoston työskentelyyn. 

 

Viestintätiimi tekee Loimun toimintaa tunnetuksi

Viestintätiimi vastaa Loimun viestinnän kokonaisuudesta – yhteisöilmeestä, verkkoviestinnän kanavista, lehdestä ja esittely- ja markkinointimateriaaleista.

Viestintätiimin tehtävänä on tehdä tunnetuksi Loimua, sen edunvalvontaa, toimintaa, jäsenetuja ja linjauksia jäsenille, potentiaalisille jäsenille ja sidosryhmille. Viestinnän kokonaisuudesta vastaa viestintäpäällikkö Anna Melkas, Loimu-lehdestä viestintäpäällikkö, päätoimittaja Tuula Kilpeläinen ja sosiaalisen median kanavien ylläpidosta opiskelija-asiamies Henri Annila.

Viestintä on erottamaton osa edunvalvontaa ja jäsenpalveluita, se tukee ja tehostaa niitä molempia. – Loimun viestintä on suuri ja monimuotoinen kokonaisuus. Teemme paljon yhdessä ja täydennämme toisiamme. Ensisijaisena tehtävänämme on tarjota jäsenille tietoa työsuhteisiin liittyvistä asioista, työmarkkinatilanteista, yleisistä työelämän kysymyksistä sekä liiton toiminnasta ja palveluista, kiteyttää Anna Melkas.

Monet viestinnän toiminnot ovat myös sellaisenaan jäsenpalveluita, jotka tuovat jäsenyydelle lisäarvoa.

– Selkein esimerkki tästä on jäsenlehti Loimu, Anna Melkas sanoo. – Sosiaalisen median kanavilla taas tarjoamme vuorovaikutusmahdollisuuden jäsenten ja liiton välille. Loimun rakentaminen piti viestintätiimiläiset kiireisinä jo ennen sen varsinaista syntymää. Uudet verkkosivut kieliversioineen ja liitännäispalveluineen, viestintämateriaalien tuottaminen ja uusien sosiaalisen median kanavien rakentaminen aiempaa laajemman ja monimuotoisemman jäsenkunnan tarpeisiin ja heti alkumetreille on ollut suuri haaste.

– Onneksi intoa riitti ja yhteistyö muiden tiimien kanssa on sujunut loistavasti.

tuula_kilpelainen

Loimun päätoimittaja, viestintäpäällikkö Tuula Kilpeläinen ja opiskelija-asiamies Henri Annila avustamassa valokuvaaja Veikko Somerpuroa Loimu-lehden opiskelijaliitteen kuvauksissa.

 

Paljon uutta, jotain vanhaa...

Kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä Loimun jäsenlehti yhdistää vanhojen liittojen lehtien parhaat puolet.

– Loimun lehden tekeminen on lähtenyt hyvin käyntiin, kertoo päätoimittaja Tuula Kilpeläinen.

– Ensimmäinen numero tuli todella nopeasti tehtäväksi Loimun toiminnan aloittamisen jälkeen, heti tammikuun alkupuolella. Lehden sisältöä ja toteutusta ei ehtinyt ihan loppuun asti hioa, mutta tästä on joka numerossa edistytty. Nyt lehden eri osiot alkavat olla paikoillaan ja lehti löytänyt oman muotonsa.

Sisällön suunnittelussa on onneksi tukena toimitusneuvosto, johon on koottu eri aloja edustavia jäseniä ideoimaan lehden sisältöä ja juttuaiheita. Jutut tilataan pääosin freelancer -toimittajilta ja kuvaajilta, mutta osa tuotetaan itse Loimun toimistolla. Ulkoasu ja taitto teetetään ulkopuolisella graafikolla, Toni Talvenheimolla, joka vastasi myös ennen yhdistymistä kaikkien kolmen vanhan liiton lehtien ulkoasusta.

– Pyrimme tekemään mahdollisimman monipuolista lehteä, jossa on erilaisia ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia lukijoita kiinnostavia juttuja. Haluamme tuoda myös esiin sitä työtä, jota loimulaiset tekevät ympäri Suomea. Jäsenkunta on hyvin heterogeeninen koulutusalojen ja työtehtävien suhteen. Se on Loimussa haaste, mutta myös Loimu-lehden tekemisen suola, Tuula Kilpeläinen sanoo.

Päätoimittajana Tuula Kilpeläinen vastaa myös Loimu-lehden toimitusneuvoston työskentelyn organisoinnista ja kehittämisestä. Tutustu toimitusneuvostoon tästä! •

teksti Anna Melkas
kuvat Tuula Kilpeläinen ja Hadassa Hovestadt

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.