26.11.2018

Meidän polkumme

Helena Herttuainen

punkki

Nopea, herkkä ja tarkka pikatesti

Borrelioosi on punkin puremasta syntyvä tauti ja neuroborrelioosi sen pitkälle kehittynyt, keskushermostoon levinnyt vaihe.

Borrelioosin diagnosointi voi joskus olla vaikeaa, esim., jos punkin pureman ympärille ei kehity ihottumaa eikä flunssan kaltaisia oireita osata epäillä borrelioosiksi. Reagena on kehittänyt uuden pikatestin neuroborrelioosin varhaiseen toteamiseen. Mitä nopeammin diagnoosi saadaan, sitä nopeammin hoito voidaan aloittaa ja sitä nopeammin se tehoaa. Siilinjärveläinen Reagena kehittää mm. pikatestejä, jotka tunnistavat eläinten välittämiä tauteja, joita ovat esim. puutiais­aivokalvontulehdus ja myyräkuume.

Lähteenä: Savon Sanomat ja reagena.com

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.