mentori

Omaa uraa etsimässä?

Mentoroinnin tarkoituksena on auttaa vastavalmistuneita ja työuran käännekohdassa olevia löytämään oma polkunsa.

Mentorointiohjelmassa mukana olleiden kokemukset ovat olleet erittäin hyviä: siitä hyötyvät sekä aktorit eli mentoroitavana olevat että mentorit. Aktoriksi hakeutuvat tyypillisesti opintojen loppuvaiheessa olevat, vastavalmistuneet, väitöskirjan tehneet tai muuten uransa käännekohdassa olevat. Mukana olevat mentorit taas ovat valikoituneet aktoreiden toiveiden mukaan.

Kaikki aktorit haastatellaan ennen valintaa, jotta mentorointiin sitoutuminen ja ohjelman sopivuus voidaan varmistaa. Tämän jälkeen liiton urapalvelut auttaa sopivien henkilöiden haarukoimisessa. Apuna käytetään esimerkiksi mentoroinnista kiinnostuneiden listaa, LinkedIniä tai aktorin omaa kiinnostavien osaajien listaa. Keskustelun jälkeen aktor on itse yhteydessä valitsemiinsa mentorehdokkaisiin.

Hae mukaan!

Mentorointiin haetaan hakulomakkeella, joka löytyy Loimun verkkosivuilta Urapalvelut-osiosta. Lomakkeen tiedoista tulee käydä selville seuraavat asiat: 

  • Miksi haluat mukaan mentoroitavaksi
  • Mitä odotat mentoroinnilta
  • Minkälaiseen alaan haluat suuntautua tai tutustua 
  • Millaista henkilöä tai kenet toivot saavasi mentoriksesi
  • Haku syksyllä 2018 alkavaan mentorointiohjelmaan päättyy 11.3.2018. Liitä hakemukseesi myös ajan tasalla oleva cv.

Kiinnostaako mentorina toimiminen?

Mentoreita kaivataan usein lääketeollisuudesta, ministeriöistä, järjestöistä ja tutkijauralta, mutta myös monista muista organisaatioista. Mikäli olisit valmis juttelemaan urasta ja valinnoistasi, työelämän vaatimuksista, pohtimaan aidosti aktorin uravaihtoehtoja ja henkilökohtaisia vahvuuksia, ottaisimme sinut mielellämme mentorlistallemme! Voit käydä merkitsemässä kiinnostuksesi mentorointiin Loimun jäsenrekisterissä: ruksaa ’omat tiedot’ -osiossa kohta ’haluan toimia tarvittaessa mentorina’. Jäsenrekisteriin pääset kirjautumaan omalla jäsennumerollasi.  

teksti Petra Saikku, kuva Ingimage

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.