Lyhyesti

vtt

Muovin kaltainen pakkausmateriaali soveltuu kuiville ja rasvaisille tuotteille kuten pähkinöille, muroille, kahville, mausteille ja rusinoille.

 

VTT:n muovin käyttöä vähentävä pakkaus­ratkaisu palkittiin

Ellen MacArthur Foundation julkisti 15.8.2017 kilpailun, jolla etsittiin uusia materiaaleja ratkaisemaan maailman mikromuoviongelmaa. Asialla on kiire: on arvioitu, että meriin päätyy vuosittain 8 miljoonaa tonnia muovijätettä.

VTT on yksi viidestä 23.1.2018 palkitusta voittajasta, joiden kesken säätiö jakaa tasapuolisesti miljoonan dollarin palkinnon. VTT kehitti kuiville elintarvikkeille kompostoitavan ja kevyen pakkausmateriaalin yhdistämällä ominaisuuksiltaan erilaista, mutta toisiaan täydentävää selluloosakalvoa.

Uudella materiaalilla voidaan pidentää elintarvikkeiden hyllyikää ja vähentää samalla ruokahävikkiä ja maailmanlaajuista mikromuovi­ongelmaa. Muovin kaltainen pakkausmateriaali soveltuu kuiville ja rasvaisille tuotteille kuten pähkinöille, muroille, kahville, mausteille ja rusinoille. Materiaali on ominaisuuksillaan erittäin kilpailukykyinen tai usein jopa parempi kuin saatavilla olevat biohajoavat biomuovit. Pienillä muunnoksilla valmistus on mahdollista nykyisillä tuotantolaitteistoilla.

Lähde: VTT

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.