Kuvassa

lakko

Akateemista joukkovoimaa

Yliopistolaisten päätyminen lakkoon oli pitkien ja kipeiden neuvotteluiden tulos.

Valtakunnansovittelija teki lopulta esityksen, jonka työntekijäpuoli hyväksyi, mutta työnantajaa edustava Sivistystyönantajat hylkäsi sen. Viiltävän kylmä pakkaspäivä 28.2.2018 jää Suomen historian kirjoihin ensimmäisen yliopistolakon päivämääränä. Se oli toinen kerta, kun Helsingin yliopisto historiansa aikana sulki ovensa. Ensimmäinen kerta oli punaisen Helsingin aikaan 100 vuotta sitten, kertoi historian tutkija Laura Kolbe lakkopäivänä järjestetyssä PopUp Striketalks -tapahtumassa Café Vanhassa. •

kuva  |  Milla TalassaLO

 

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.