Loimun tulevaisuus

Tulevaisuusmatkallahelenaherttuainen

Hyvät kollegat, tervetuloa matkalle Loimun tulevaisuuteen. Ottakaa mieluisat paikat ja kiinnittäkää turvavyöt. Pian meille tarjoillaan soppaa, jossa maistuu perinteiset hyväksi havaitut raaka-aineet, luonnonmukaiset villit ideat ja mausteena ripaus näkemyksellisyyttä sekä ennakkoluulottomuutta. Ihan alkuun voisimme käydä vierustoverin kanssa lyhyen keskustelun, mitä kohden haluamme mennä.

Loimun tulevaisuustyö on jo hyvässä vauhdissa. Kiitos kaikille, jotka olette vastanneet jäsenkyselyymme. Jokainen vastaus on tärkeä ja merkityksellinen, kun rakennamme yhteistä ammattiliittoamme. Nyt olemme pohtimassa, mikä on suuntamme ja miten sinne päästään. Mitä konkreettista tekemällä saavutamme tuloksia? 

Loimulaisten yhteinen viisaus tarkoittaa koko jäsenistön kykyä havainnoida toimintaympäristöämme, rekisteröidä heikkoja signaaleja, oivaltaa ja keksiä uusia ideoita tavalla, johon kukaan ei yksin pystyisi. Jokainen loimulainen tuo oman osaamisensa ja ajatuksensa tasavertaisena mukaan keskusteluun. Loimu on yhteisö jäseniään varten. Yhteinen viisaus löytyy vuoro­vaikutuksesta, keskustelusta, tavoitteiden yhteensovittamisesta, avoimuudesta ja onnistumisten juhlimisesta.

Loimun tulevaisuutta pohtiessamme on hyvä myös tarkastella näkökulmaamme. Varaudummeko tulevaisuuteen vai teemmekö tulevaisuutta? Näkemyksellisyys ja isomman kuvan hahmottaminen antavat meille hyvän pohjan uusiin avauksiin ja edellä kävijän rooliin. 

Nyt luomme yhteistä näkemystä ja hahmotamme isompaa kuv… Pahoittelut, matkalla on hieman turbulenssia. Turvavyövalo on syttynyt palamaan, istuisitteko paikoillenne ja kiinnittäisitte turvavyöt. 

Matka kohti uutta on harvoin pelkästään mukavaa, miellyttävää, mutkatonta tai helppoa. Kartanlukija on saattanut tulkita navigaattoria väärin tai yhteys on katkennut. Joskus voi joutua peruuttamaan, uudelleen arvioimaan ja tekemään uusia päätöksiä. Tämä on varsin mahdollista tai jopa väistämätöntä. Virhearvioinneista opitaan ja suuntaa muutetaan. 

Onnistuneella tulevaisuusmatkalla suunnitelmamme muuttuu toiminnaksi. Löydämme oikeat tekemisen sanat, tiedämme ketkä tekevät, mitä teemme ja kenelle ja millä kunnianhimon asteella asioita toteutamme. Kaikessa onnistumisessa on takana ihmisten yhteinen työ. 

Nautitaan matkasta! •

 Helena Herttuainen  |  puheenjohtaja

 

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.