Lyhyesti

kaski

Kuvassa Padasjoen Vesijaolla marraskuussa 2016 kaadettu kaski keväällä 2017. Pekka T. Rajala runkojen päällä. Hänen isoisänsä oli kylvämässä aiempaa kaskea sata vuotta sitten.

 

Suomi 100 -juhlakaski

Kaskenpoltto on ainutlaatuinen tilaisuus päästä osalliseksi Suomen 100-vuotisjuhlatunnelmaa sekä aistimaan perinteisen leivänhankinnan yhtä vaihetta. Polttaminen kestää monta tuntia, joten talkooväkeä tarvitaan runsaasti. Myös muuten kaskenpoltosta kiinnostuneet ovat tervetulleita. 

Juhlakaski piti polttaa viime vuoden keväällä, mutta Padasjoen kaskirinne ei kuivunut tarpeeksi. Uusi yritys on tänä kesänä, jos sää vain sallii. Täältä voi seurata tilannetta http://www.metsahistoria.fi/fi/uutiset/kaski-info

Jos olet kiinnostunut kaskenpoltosta, lisätietoja saat seuraavilta henkilöiltä: Antti Koskimäki, puhelin 040 543 7118 ja Pekka T. Rajala, puhelin 040 534 4611, Metsähistorian Seura, Markku Vainio, puhelin 0400 802 502, Metsähallitus ja Taneli Kolström, puhelin 02 953 25011, Luonnonvarakeskus.

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.