Kolumni

Loimussa on mahdollisuus

Helleaalto on ohi. Kesäasut vaihtuvat sadeviittoihin, kun syksy saapuu uusine kujeineen. Alakoulusta tonisairanenyliopistoon siinä on aina jotain samaa. Valintoja ja ystäviä, kasvavaa osaamista sillä omalla kärrytiellä. Monen kärryssä mukana matkaa se yhden tutkinnon juttu, ainejärjestöpestit ja kiltahommat.

Esimerkiksi McKinsey Global Instituten toukokuussa 2018 julkaiseman arvion mukaan vuoteen 2030 mennessä sosiaalis-emotionaalisten taitojen tarve nousee jopa 24 prosenttia. Eli se, miten toimit niin lämpöisessä saunaillassa kuin kylmäpuhelussa. Opiskelijatoiminnassa olen kokenut oppineeni niin kommunikaatio- ja neuvottelutaitoja kuin kehittäneeni taitoja ohjata sekä omaa että muiden työskentelyä. Sitsejä, vuosijuhlia tai isompia tilaisuuksia järjestäessä työelämävalmiudet kehittyvät – salaa, tekemällä oppien, hyvässä seurassa. Saat taitoja, joita et välttämättä opinnoissa itsessään tule samassa määrin kerryttäneeksi. 

Mahdollisuuksia on niin alakohtaisissa opiskelijajärjestöissä, ylioppilaskunnassa kuin Loimun poikkitieteellisissä opiskelijayhdistyksissä ja valtakunnallisissa toimikunnissa. Kampuksesi Loimun opiskelijayhdistyksessä pääset ystävystymään yli aine- ja tiedekuntarajojen. Kaupunkien rajat ylitämme vähintään kahdesti vuodessa isompien tapahtumien yhteydessä. Esimerkiksi tammikuussa kaikki opiskelijayhdistystemme toimijat tapaavat pääkaupunkiseudun Tammiseminaarissa hauskanpidon ja työelämäasian merkeissä. Jokaisesta opiskelijayhdistyksestä kaksi henkeä matkaa valtakunnallisen opiskelijatoimikunnan merkeissä Suomen yliopistokaupunkeihin kolmesta neljään kertaa vuodessa. Samalla he pääsevät vaikuttamaan siihen, minne Loimun opiske­lijatoiminnan vankkurit kulkevat. 

Syyskaudella Loimun opiskelijoista kerätään Loimun toimikuntien edustajat: järjestötoimikuntaan, lehden toimitusneuvostoon tai koulutuspoliittisten ja yliopistoasioiden toimikuntaan tarvitaan jokaiseen opiskelijoiden ääntä! Opiskelijoilla on vahva äänensä niin Loimun hallituksessa, valtuustossa kuin paraikaa rakentuvassa viisivuotisstrategiassakin. Jokainen on saanut sen kokoisen kakunpalasen kuin on itselleen toivonut eikä mitään ole tarvinnut tehdä yksin, jollei näin ole itse halunnut. Loimu on se yhteisö, jonka me rakennamme. Loimu on jokainen meistä.

Hauskaa syksyn alkua, ja onnea niin opintoihin kuin niihin villeimpiin opiskelijabileisiinkin! Toivottavasti näemme Loimun toimikunnissa ja paikallisyhdistyksissä sinunkin kanssasi! •

Toni Sairanen, opiskelija- ja järjestö­koordinaattori, Loimu

 

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.