Lyhyesti

papu

Härkäpapua hapattamalla syntyy monipuolisia elintarvikkeita

Härkäpapu on hyvä ja kestävää kehitystä edistävä kasviproteiinin lähde. Siitä voidaan hapattamalla kehittää jopa smoothie- ja jogurttityyppisiä tuotteita. Hapatus myös pilkkoo herkkävatsaisia piinaavat härkäpavun oligosakkaridit. Erilaiset bakteerikannat voivat tarjota mahdollisuuksia muokata härkäpapumassaa eri tavoin. Näin voidaan päästä kehittämään uusia kasvipohjaisia elintarvikkeita, toteaa Yan Xu väitöskirjassaan Exopolysaccharides produced by lactic acid bacteria in fava bean matrix.

Helsingin yliopisto

 

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.