sofia

Sofia hankki Loimuun ennätysmäärän fukseja

Loimu järjestää syksyisin alojensa opiskelijatuutoreille liittymiskampanjan. Tuutorit voivat suositella fukseille Loimuun liittymistä ja kahdeksan eniten liittoon liittymään saanutta palkitaan lahjakortilla. Viime syksynä kampanjassa nousi yksi aktiivinen tuutori ylitse muiden. Biolääketiedettä Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella toista vuottaan opiskeleva Sofia Valtonen oli napannut 28 uutta fuksia mukaan liittoomme. Miten se tapahtui?

Sofia lähti tuutoritoimintaan mukaan omien hyvien kokemustensa innoittamana. Hän koki ensimmäisenä yliopistovuotenaan oman tuutorinsa avun erityisen tärkeäksi ja halusi antaa yhtä loistavan startin yliopisto-opintoihin myös vuoden 2018 fukseille. 

Vapaa-ajan tapahtumista pitävänä Sofia innostui myös mahdollisuudesta järjestää fukseille tapahtumia. – Tuutorina pääsee tapahtumien suunnitteluun. Pohdin myös ainejärjestötoimintaan mukaan lähtemistä, mutta hallitustoiminta ei tuntunut mielekkäälle valinnalle, Sofia kertoi. 

Tuutorina toimiessaan hän on rohkaistunut puhumaan isommalle ryhmälle ja kehottaa myös muita tarttumaan mahdollisuuteen selättää omaa esiintymisjännitystä.

Fuksit ovat ottaneet Sofian todella lämpimästi vastaan. Yliopiston käytävällä fuksit moikkaavat tuutoriaan iloisesti ja pysähtyvät rupattelemaan yliopisto-opintojensa alkamisesta. Syksyllä fukseille järjestettiin monenlaista ohjelmaa: kastajaisia, kostajaisia ja kaupunkiin tutustumista. Yhteydenpito Sofian ja fuksiryhmän välillä ei kuitenkaan loppunut, kun yliopiston aloittamiseen liittyvät ohjeistukset oli hoidettu, vaan he ovat tavanneet rennon kahvittelun merkeissä myös vapaa-ajalla.

Miksi Sofia sitten päätyi suosittelemaan Loimua opiskelijoille niin aktiivisesti? 

– Mie antaisin kunniaa Kuopion Loimun opiskelijoiden yhdistykselle. He olivat ekana päivänä fuksi-­illassa ja kertoivat Loimusta niin, että porukka innostui. Fuksit saivat tärkeää tietoa ja kun liittymis­lomakkeita jaettiin, moni liittyi saman tien, Sofia kertoo. 

Fukseille Loimuun liittyminen onkin kannattavaa, sillä ensimmäisen vuoden opiskelijat saavat ilmaisen työttömyyskassattoman jäsenyyden toisen opiskeluvuotensa jouluun saakka, jolloin heillä on käytössään liiton jäsenedut, kuten urapalvelut sekä työsuhde- ja palkkaneuvonta. 

Sofia pohtii, että Loimuun liittyminen on hyvä valinta myös tulevaisuudessa. Toistaiseksi Loimu on ollut hänelle tuttu ainejärjestöyhteistyön kautta, mutta uskoo, että työnhaun alkaessa liiton palvelut tulevat tutummiksi. Tulevaisuuden urapolku on Sofialla vielä pohdinnassa.

– Bioinformatiikka on kiinnostava ja monipuolinen tulevaisuuden ala, Sofia pohtii.

Loimun opiskelijat – Kuopio palkittiin vuoden opiskelijayhdistyksenä 

Loimu palkitsee vuosittain vuoden aktiivisimman opiskelijayhdistyksen. Vuonna 2018 palkinnon nappasi Loimun opiskelijat – Kuopio. Yhdistys on edistänyt aktiivisesti kampuksensa ympäristötieteen, biolääketieteen ja sovelletun fysiikan työllistymistä ja uravalmiuksia yhdessä laitosten ja ainejärjestöjen kanssa. Vuoden aikana yhdistys kuunteli jäsentensä toiveita ja toi liiton sanomaa opiskelijoiden keskuuteen lukuisien tapahtumien kautta. 

Ahkeralla ja omistautuneella yhdessä tekemisellä, “hyväksi pöhinäksikin” kutsutulla reippaalla meiningillä, hallitus nappasi vuoden 2018 aikana eniten uusia jäseniä liittoomme. Erinomainen toiminta kantaa hedelmää, ja Loimun opiskelijat – Kuopio palkittiin virkistysrahastolla – Onnea Kuopio! •

Palkitut tuutorit:

  • Sofia Valtonen
  • Hanna Ollikainen
  • Janne Sarkkinen
  • Marika Rissanen
  • Reetta Jääskeläinen
  • Lassila Jasmin
  • Henna Rahkola
  • Laura Alaspää
 

Psst!

Loimun opiskelijat – Kuopiolla on myös omat verkkosivut 

https://loimunopiskelijatkuopio.wordpress.com, mistä voit seurata hallituksen toimintaa ja tulevia tapahtumia. Muista seurata yhdistystä myös Facebookissa ja Instagramissa
@loimunopiskelijatkuopio!

 

 

 Teksti: Anna Jolkkonen (Itä-Suomen yliopiston kampuspromoottori) ja Miia Komulainen (Loimun opiskelija- ja järjestökoordinaattori)

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.