Lyhyesti

nepal

Suomalaiset suunnittelevat kestävän kehityksen kaupungin Nepaliin

Nepalin pääkaupungin kupeeseen Katmandun laaksoon suunnitellaan kestävän kehityksen mukaista kaupunkia. Alueen nopea väestönkasvu ja kaupungistuminen vaativat uusia ratkaisuja rakentamiseen, liikenteeseen, energiantuotantoon sekä vesi- ja jätehuoltoon. 

Hankkeen tavoitteena on näyttää suuntaa kestävälle kaupunkikehitykselle kehittyvissä maissa. Suurkaupunkien laajeneminen hyvin suunnitellusti on tehokasta ja taloudellista. Uutta 52 neliökilometrin kaupunkia suunnitellaan Kathmandun laaksoon alueelle, jolla tällä hetkellä asuu noin 130 000 ihmistä maatalousvaltaisissa yhteisöissä. 

Suomalaisten kestävän kehityksen mukaiset suunnitelmat huomioivat paikalliset olosuhteet ja uusimman teknologian, esimerkiksi yhdistämällä perinteistä rakentamistapaa ja elämänmuotoja nykyaikaiseen kaupunkisuunnitteluun. Alueelle tyypillistä elämäntapaa ja elinkeinoa ylläpidetään säilyttämällä viljelysmaata ja mahdollistamalla pienimuotoista urbaania viljelyä rakennetulla alueella.

Hankkeen alueen asukasluvun oletetaan kasvavan noin 650 000:een 20 vuoden aikana ja lähes miljoonaan seuraavaan 50 vuoden kuluessa.

VTT

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.