opiskelijat

Hei nuori loimulainen, löydä oma tapasi tutustua uusiin ihmisiin!

Moni Loimun tilaisuuksiin osallistuva tai urapalveluita hyödyntävä nuori loimulainen painii saman ongelman kanssa: omat verkostot ja kontaktit tuntuvat liian suppeilta, jopa turhilta. Monesti tämä tunne on samaan aikaan perusteltu, mutta liioiteltu.

Opintojen aikana ja valmistumisen kynnyksellä omat kaverit voivat tuntua kovin hyödyttömiltä työnhakumielessä. Valmistumisen jälkeen muutos voi tapahtua kuitenkin todella nopeasti, vain vuodessa tai parissa. Kärsivällisyyden lisäksi vaaditaan itsetutkiskelua: miten haluan tutustua uusiin ihmisiin? Toisille luonteva paikka on LinkedIn, toinen taas lykkää luontevasti käyntikortin tulevalle työnantajalle työpaikka­exculla. Erilaisia tapoja kannattaa kokeilla ja itseään haastaa. Uusia oivalluksia tapahtuu harvoin vanhojen toimintapojen voimalla. Muista, että kontaktien hankkiminen ja verkostojen rakentaminen on kestävyyslaji, ei sadan metrin pikapyrähdys. 

Loimu tarjoaa monia kanavia verkostoitumiseen

Loimu on järjestänyt kuluneen vuoden aikana muutamat afterworkit nuorille loimulaisille. Tilaisuuksissa on ollut hyvä meininki – ajatuksia, oivalluksia sekä yhteystietoja on vaihdettu ahkerasti. Samalla on nautittu Loimun tarjoamista eväistä. Viimeisimmät afterit olivat lokakuun lopulla Oulussa.

Vuonna 2020 aftereiden konseptia päivitetään. Jatkossa tilaisuuksiin kutsutaan osallistujia kiinnostavilta, paikallisilta työpaikoilta puhujia tai käydään mahdollisuuksien mukaan tutustumassa jonkun työnantajan toimintaan. Jos haluat olla mukana kehittämässä aftereita, ehdottaa vierailupaikkaa tai kutsua nuoret loimulaiset kylään, ota yhteyttä järjestöasiantuntija Henri Annilaan (henri.annila (at) loimu.fi, 09 6226 8550).

Aftereiden lisäksi oiva keino uusien ihmisten tapaamiseen on Loimun yhdistystoiminta. Opintojen aikana voit hakeutua mukaan Loimun opiskelijatoimintaan, jossa pääset tutustumaan muihin loimulaisten alojen tyyppeihin yli oppiaine- ja kampusrajojen. Valmistumisen jälkeen yhdistysaktivismia voi jatkaa Loimun yli 40 jäsenyhdistyksessä.

Jos verkostoituminen tuntuu mukavimmalta kotisohvalta, voit liittyä lähes 800 loimulaisen joukkoon Loimun LinkedIn-ryhmässä. Facebookin puolella uusia tuttuja voit tavata Loimun opiskelijat -ryhmässä sekä Loimun nuorten verkostossa.

Loimu tarjoaa hyvät puitteet ja paljon apua verkostoitumiseen, mutta lopullisen työn teet sinä itse! Tervetuloa mukaan tutustumaan muihin loimulaisiin. Et voi ikinä tietää, millaiseen seikkailuun se voi johtaa! •

Tärpit Loimun tarjoamiin verkostoitumiskeinoihin:

  • Nuorten loimulaisten afterworkit
  • Muut Loimun järjestämät tapahtumat
  • Loimun yhdistystoiminta opiskelijoille ja varsinaisille jäsenille
  • Loimun omat ryhmät somessa
 

teksti: Henri Annila • Kuva: Veikko Somerpuro

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.