Kuvassa

levat

Pintalevälauttojen tanssia Suomenlahdella

Laivojen vanat erottuvat suorina viivoina pyörteilevässä leväpuurossa Suomenlahdella. Kuvan vasemmassa yläkulmassa näkyvät Helsingin itäiset lähiöt ja Vuosaaren satama, oikeassa laidassa Suursaari ja alareunassa Viron rannikon Lahemaan kansallispuiston niemenkärkiä. Landsat 8:n elokuussa 2015 ottama kuva on tosiväri­yhdistelmä, jossa pikselin koko on 30 metriä.

Suomen ympäristökeskus SYKE käyttää koneellisesti tulkittuja satelliittikuvia merialueiden levätilanteen kesäiseen seurantaan. Viikoittain – ja tarvittaessa useamminkin – annettava levätiedote perustuu kuitenkin useasta eri lähteestä kerättyyn tietoon, jota eri alojen asiantuntijoista koottu työryhmä tulkitsee. Satelliittikuvien lisäksi tietoa saadaan seuranta-asemilta, reittiliikenteen aluksiin kiinnitetyistä automaattisista mittauslaitteista, rajavartiolaitoksen havainnoista sekä kansalaisten ilmoituksista. •

teksti: Jussi-Pekka Aukia • kuva: USGS/NASA Landsat Program, SYKE 

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.