danske

Osakesäästötili ilman kiinteitä kuukausimaksuja

Danske Bankin kanssa yhteistyösopimuksen tehneiden Akavan jäsenliittojen jäsenet saavat Danske Bankilta osakesäästötilin käyttöönsä ilman hallinnointikuluja ja maksavat siten vain käymästään kaupasta. Maaliskuun loppuun kauppoja käydään kiinteällä hinnalla 2 EUR / toimeksianto mobiili- ja verkkopankissa.

Danske Bankin henkilöasiakkaista vastaavan johtajan Riikka Laine-­Tolosen mukaan Danske Bank pyrkii madaltamaan suomalaisten kynnystä säästämiseen ja sijoittamiseen.

– Joka toinen suomalainen ei usko mahdollisuuksiinsa vaurastua. Sijoittaminen on varallisuuden kasvattamisen keino, jonka uskomme olevan avainasemassa suomalaisten vaurastumisessa asuntolainan lyhentämisen rinnalla. Tarjoamalla enemmän mahdollisuuksia vaurastua, mahdollistamme myös sen, että suomalaisten taloudellinen mielenrauha paranee.

 

Hyvä tietää osakesäästötilistä

Mistä paljon puhuttaneessa osakesäästötilissä oikeastaan on kyse? 

1. Mikä on osakesäästötili?

Osakesäästötili on tili, jonka sisällä voit ostaa ja myydä kotimaisia ja ulkomaisia pörssilistattuja osakkeita ilman välittömiä veroseuraamuksia. Osakesäästötilillä sijoittaja maksaa sijoitusten tuotoista veroa vasta siinä vaiheessa, kun hän nostaa tililtä rahaa. Tuotto on verotettavaa pääomatuloa. Osakesäästötilin sisällä myös osingot ovat verovapaita.

2. Milloin osakesäästötiliä pääsee käyttämään?

Osakesäästötilille säästäminen, eli rahansiirto ja kaupankäynti, on lain mukaan mahdollista 1.1.2020 alkaen.

3. Kuka voi avata osakesäästötilin?

Osakesäästötilin voi avata kuka tahansa yksityishenkilö (luonnollinen henkilö), ja tili voidaan avata myös alaikäiselle. Sen sijaan yritykset ja yhteisöt eivät voi avata osakesäästötilejä.

4. Minkä verran osakesäästötilille voi siirtää rahaa?

Yksityissijoittaja voi siirtää osakesäästötilille joko kerralla tai erissä korkeintaan 50 000 euroa. 50 000 euron raja koskee tilille siirrettävän rahan määrää, eli sijoitusten arvo voi nousta sitä suuremmaksi tai laskea pienemmäksi. 

5. Kuinka monta osakesäästötiliä voin avata?

  • Yksi henkilö voi avata vain yhden osakesäästötilin. 
  • Avaa osakesäästötili danskebank.fi/osakesäästötili
  • Jos osakesäästötili ei tunnu omalta, niin tee vaikka testi ja kokeile millainen sijoittaminen sopii sinulle. 

Danskebank.fi/akava-sijoittaminen

 

 

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.