Kolumni

Työtä töiden eteen

Lyhyt ja nopeasti toteutettu empiirinen otanta ainejärjestötilassa antoi odotetun tuloksen. Kysyessäni jenniopiskelukavereilta ajatuksia aiheesta ”kesätyönhaku” sain vastaukseksi turhautunutta huokailua ja laihoja odotuksia. Olisi pitänyt aloittaa jo joulukuussa, hakeminen on työlästä eikä siihen löydy aikaa, miksi edes hakisin, kun ei oman alan töitä kuitenkaan saa.

CV pitää laittaa ajan tasalle, LinkedIn muokata mielenkiintoiseksi ja molemmat täydentää edustavalla valokuvalla. Sitten seulotaan työpaikkailmoituksia hakukoneista, yritysten nettisivuilta ja sosiaalisesta mediasta. Täytetään verkkolomakkeita ja kirjoitetaan hakemustekstejä, pitää osata sanoittaa omaa osaamista ja motivaatiota ja kohdentaa. Hakemuksia olisi hyvä lähettää useampaan paikkaan, mutta samalla niihin pitää ehtiä panostamaan. 

Ehkäpä muutaman lehtimyyjän jälkeen vieraasta numerosta tuleva soitto on kiinnostunut työnantaja. Haastatteluun pääsy on jo iso työvoitto, siellä pystyt erottautumaan paperilla yhtä vahvojen hakijoiden joukosta. Tieto rekryprosessin etenemisestä on arvokas myös ei-valitulle hakijalle.

Hyville tyypeille löytyy aina töitä, sanotaan. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että vaivannäkö kyllä palkitaan aikanaan. Edelliskeväänä tekemäni panostus poiki työpaikan, jossa viihdyin loistavasti myös toisen kesän. Mikä parasta, työ oli sovittu ennen helmikuun loppua.

Tukea työnhakuun on kyllä tarjolla. Hyödynnä kontakteja, Loimun urapalveluiden CV- ja hakemuskommentointia, ja harjoittele oman osaamisesi sanoittamista. Mitä kaikkea olet tehnyt, ja mitä taitoja olet siinä oppinut tai kehittänyt? Hae rohkeasti erilaisia töitä, ja ota vastaan tuttavien tarjoama apu, tuki ja vinkit. 

Ja muista, että moni kaveri tuskailee saman asian kanssa – kokoontukaa vaikka yhdessä sparraamaan toisianne työnhaussa! Mieluisa oman alan kesätyö on niin hyvä palkinto, että vaivaa sen eteen kannattaakin nähdä. 

Tsemppiä työnhakuun toivottaen Jenni!  

 Jenni Heikkilä

Kirjoittaja on Loimun opiskelijatoimikunnan väistyvä puheenjohtaja, joka odottaa hiihtokelejä Jyväskylään ja jatkaa järjestöhommia ylioppilaskunnassa.

 

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.