Kolumni

Voiko 1+1+1 olla enemmän kuin 3?

Vuonna 2015 silloisten Luonnontieteiden Akateemisten Liiton, Ympäristöasiantuntijoiden Keskusliiton mikko_saloja Metsänhoitajaliiton johtohenkilöt alkoivat edistää hanketta, jonka maalina kangasteli kolmen liiton yhdistyminen. Johtavana tavoitteena oli, että yhdistymisen tuloksena syntyvästä järjestöstä muodostuisi monella tapaa enemmän kuin osiensa summa. 

Loimun perustajat halusivat luoda ansioituneita edeltäjiään vaikutusvaltaisemman, laajempia ja laadukkaampia palveluita tarjoavan, taloudeltaan vakaamman liiton. Miten on käynyt, olemmeko oikealla tiellä?

Akava-yhteisössä olemme ottaneet isoja askelia eteenpäin. Toimin seuraavat kaksi vuotta Akavan hallituksessa ja yhtenä keskusjärjestön neljästä varapuheenjohtajasta. Edustan Akavan johtoelimissä Loimun lisäksi 14 akavalaisen liiton ja lähes 80 000 jäsenen yhteenliittymä Vakavaa, joka valitsi minut viime syksynä puheenjohtajakseen. Loimu nauttii Akava-yhteisössä laajaa luottamusta, olemme arvostettu yhteistyökumppani kaikilla sektoreilla.  

Loimulaisen vaikuttamistyön pohjaksi saimme vuoden 2018 lopulla valmiiksi Loimun Kestävän tulevaisuuden ohjelman. Järjestimme aiheesta onnistuneen eduskuntavaalipaneelin ja saimme useita ohjelmamme esityksiä hallitusohjelmaan. SuomiAreenakin oli meille menestys. Lähtö on ollut onnistunut – pitää vain muistaa, että vaikuttamistyö on maratonjuoksua, ei pikajuoksua.

Palveluidemme käyttäjämäärät ovat olleet kasvussa ja olemme laajentaneet tarjontaamme. Urapalveluitamme käytti vuonna 2019 noin 2 000 jäsentä ja edunvalvontatiimimme antoi neuvontaa noin 800 jäsenelle. Jäsentapahtumiimme osallistui yli 1 000 loimulaista. Olemme pystyneet myös tehostamaan jäsenpalveluamme, ruuhkia ei ole enää syntynyt ja jäsenet saavat vastaukset lyhyellä viiveellä.

Taloutemme on vakaalla pohjalla. Sekä varsinaisten että opiskelijajäsenten määrä kasvoi vuoden 2019 aikana, mikä on elinvoimaisuutemme edellytys. 

Hyppäsin mukaan Loimun liikkuvaan junaan runsaat kaksi vuotta sitten. Parasta on ollut työskentely sitoutuneiden ja asiantuntevien työkavereiden ja luottamushenkilöiden kanssa. Paljon olemme saaneet aikaan ja paljon meillä on vielä tehtävää ja parannettavaa työssämme teidän eli jäsentemme menestyksen ja hyvinvoinnin eteen, mutta oma vastaukseni yllä esittämiini kysymyksiin on: kyllä, olemme oikealla tiellä ja kyllä, 1+1+1 voi olla enemmän kuin 3. 

Mikko Salo, Loimun toiminnanjohtaja

 

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.