Kolumni

Kesän kynnyksellä

Olemme tämän lehden ilmestyessä kesän kynnyksellä. Sen uskaltanee sanoa, vaikka kirjoitan tätä vainiotekstiä viikkoa ennen Vappua. Tai ehkei kesäkään ihan varma ole pääkaupunkiseudun talvettoman talven jälkeen. Ja pohjoisimmassa Suomessahan voi olla vielä vaikka kuinka hyvät hiihtokelit, sillä sen verran talven aikana sinne tuli lunta.

Vaikka elämme pandemian aikaa, niin silti työehtosopimusneuvottelut ovat käynnissä. Moni neuvottelu on saatu kevään aikana maaliin, mutta osa antaa vielä odottaa sopimista. Näissä epävakaissa poikkeusoloissa työntekijät kaipaavat vakautta ja jatkuvuutta. Sillä vakautta tarvitaan, jotta Suomen on mahdollista palata rajoitusten ja niiden purkamisen jälkeen normaalioloihin. Asiantunteva ja työhönsä motivoitunut henkilöstö nostaa Suomen taas nousuun ja sitten ylläpitää tason - nyt ja tulevaisuudessa.

Nykytilanteessa jäsenillä on tarve saada vahvistettua turvallisuuden tunnettaan, koska tulevaisuus on epävarma. Nyt halutaan jotakin, johon voi luottaa. Oman työnteon ja talouden turvaaminen on perheenjäsenten ja läheisten hyvinvoinnin osalla yksi suurimpia huolenaiheita. Loimu pyrkii tarjoamaan jäsenilleen myös poikkeusoloissa hyvää ja asiantuntevaa palvelua työelämän ongelmien edessä.

Moni loimulaisilla aloilla työskentelevä, ammattiliittoon kuulumaton henkilö, on kohdannut nyt tilanteita, joista ei enää selviäkään omin avuin. Koska Loimulla on mahdollisuus, niin haluamme auttaa myös niitä kollegoitamme, jotka eivät vielä ole ammattijärjestömme turvan piirissä. Auttaminen ja jäsenten hyvinvoinnista huolehtiminen on Loimun ydin – olemmehan me ’valoisamman tulevaisuuden tekijöitä’. Loimulaisten työ on tärkeässä osassa ratkaisemassa koronakriisiä ja sen jälkeisiä suuria haasteita. 

Loimulla on loppukeväällä ja alkukesällä käynnissä kampanja, jonka aikana Loimuun liittyneet saavat kaikki etumme heti käyttöönsä – he pääsevät heti työsuhdeneuvonnan, lakipalveluiden ja uraneuvonnan piiriin, mutta jäsenmaksut alkavat vasta heinäkuun alusta. Tällä pyrimme tarjoamaan apua, mutta toki myös kasvattamaan jäsenmääräämme. Sillä jäsenmäärässä on ammattijärjestön vaikuttavuus.

Juhannusta odotellessa – turvallista Loimua! 

JOUNI VAINIO, Loimun puheenjohtaja

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.