Lyhyesti

pallo

Suomen houkuttelevuus kaivosalan investointien kohde­alueena on maailman kärkeä.

 

Suomi toiseksi houkuttelevin kaivosalan globaalien investointien kohdealue

Tuoreessa Fraser Instituten vuosittaisessa julkaisussa Annual Survey of Mining Companies 2019 Suomi sijoittui toiselle sijalle. Ensimmäiselle sijalle sijoittui Länsi-Australian alue. Viime vuonna Suomi sai sijan 17. Euroopan maista Suomi arvioitiin kaikkein houkuttelevimmaksi.

Toimintaympäristön suhteen Suomi arvioitiin maailman parhaaksi. Tähän vaikuttivat mm. Suomen kattava geologinen tietoaineisto, hyvä infrastruktuuri ja selkeä lainsäädäntö sekä Suomen yhteiskuntajärjestelmän läpinäkyvyys.

– Vakaan ja hyvän toimintaympäristömme lisäksi kattava ja jatkuvasti päivittyvä digitaalinen geologinen tietoaineisto vaikuttaa merkittävästi investointipäätöksiin, sanoo Geologian tutkimuskeskuksen Tietoratkaisut-yksikön päällikkö Niina Ahtonen.

Annual Survey of Mining Companies 2019 -kysely lähetettiin noin 2 400 malmien etsintää, kehitystä ja kaivostoimintaa tekevälle yritykselle eri puolilla maailmaa. 

Lähteet: GTK ja Fraser Instituten selvitys

Kuva: Mostphotos / Harvepino

 

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.