Tässä numerossa

Ajankohtaisia

Työelämä

Edunvalvonta

Loimun uutiset

Opiskelijalle

Lyhyesti

akku

Uusien tuotantoprosessien ja jäljitettävyyden kehittäminen edistävät akkumetallien kestävää tuotantoa Suomessa ja Euroopassa.

 

Akkumetallien alkuperä näkyväksi

Geologian tutkimuskeskus GTK on mukana hankkeessa, jossa selvitetään akkumetallien alkuperän jäljittämistä. Raaka-aineiden alkuperän tunnistaminen tukee kestävän tuotannon kehitystä.

Teollisuuden raaka-aineena käytettävien metallien kestävään tuotantoon ja tuotanto-olosuhteisiin halutaan kiinnittää yhä enemmän huomiota. Suomalainen hanke selvittää, miten metallien alkuaineiden ominaisuuksia tutkimalla saadaan hyödynnettävää tietoa raaka-aineen alkuperästä. Raaka-aineilla on omat tunnusomaiset piirteensä, niin sanottu sormenjälki, jonka avulla voidaan mahdollisesti jäljittää jopa valmiin tuotteen materiaalien alkuperä.

BATtrace-konsortion yhteishanke kehittää teknologiaa akkumineraalien, -metallien ja -materiaalien jäljitettävyyteen ja kestävään tuotantoon. Koko tuotantoketjun jäljitettävyys on edellytys akkumateriaalien sertifioinnille. Kestäviä prosessointitekniikoita kehitetään, jotta tuotantoa voidaan tehostaa, akkumetalleja saadaan talteen aiempaa enemmän ja akkumetallituotteiden laatua ja arvoa voidaan parantaa.

Lähde: GTK

Kuva: Mostphotos/Igors

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.