Tässä numerossa

Ajankohtaisia

Työelämä

Edunvalvonta

Loimun uutiset

Opiskelijalle

Toni Sairanen, Aliisa Wahlsten

seminaari

Tammiseminaarissa Loimun opiskelijatoiminnan avaintekijät, kampuspromottorit ja opiskelijat kohtaavat ja inspiroituvat. Kuvassa vasemmalta Riku Kiviluoto, Loimun opiskelijat – Kuopio, Josefiina Hukari, Jyväskylän kampuspromoottori, Jiri Jäntti, Loimun opiskelijat – Kuopio ja Nella Heikinmäki, Loimun opiskelijat – Jyväskylä.

 

Loimu on siellä missä sinäkin

Loimun opiskelija-aktiiveja on yliopistokaupungeissa ympäri Suomea. Olemme siellä, missä alamme ammattilaiset kasvavat. Meidän avullamme alojemme opiskelijat löytävät oman yhteisönsä, ammattiliittonsa. Me kerromme uramahdollisuuksista ja palkkaneuvotteluista. Pohdimme yhdessä tulevaisuutta. Mietimme, kuinka turvaamme unelmamme yhdessä tehden ja kokien.

Asiantuntijayhteisöä rakentamassa

Loimu on läsnä niin kampuksilla kuin internetissäkin. Meillä on valtakunnallisesti seitsemän opiskelijayhdistystä, joista jokaisessa työskentelee yksi kampuspromoottori. Opiskelijayhdistyksen arkea pyörittävät kampuspromoottoreiden lisäksi opiskelijayhdistysten hallitukset ja toimijat kaikilta aloiltamme. 

Verkostoituminen onkin yksi Loimu-aktiivina olemisen hienouksia. Saamme tutustua oman kampuksemme luonnon-, ympäristö- ja metsätieteiden alan uusiin ihmisiin, Turun kampus­suomipromoottorimme Aliisa Wahlsten kommentoi. 

Sen lisäksi tapaamme toisia aktiiveja vuosittain, jolloin voimme luoda verkostoamme koko Suomen mittakaavassa. Ei tällaista mahdollisuutta saa muualta, Aliisa hehkuttaa.

Toiminta on monessakin mielessä vastaavaa kuin ainejärjestöillä ja killoilla. Erona on, että Loimun opiskelijatoiminta yhdistää kaikkia luonnon-, ympäristö- ja metsätieteiden osaajia. Halutessasi pääset vaikuttamaan sekä paikallisesti yksittäisissä tapahtumissa että valtakunnallisesti koko Loimua ja alojemme tulevaisuutta koskevissa aiheissa.

Paikallistoiminta on siellä missä sinäkin

Loimun opiskelijatoiminta alkaa vuosittain tammikuussa pidettävästä Tammiseminaarista. Seminaarissa kuullaan vuosittain asiantuntijapuheenvuoroja työelämästä ja tutustutaan toisiimme yli ala- ja paikkakuntarajojen. Lähes satahenkisellä porukalla toiminta rullaa. On työelämään valmentavia tilaisuuksia ja pizzailtoja, on hengailuhetkiä ja vappujuhlia. Toki tänä vuonna moni asia on ollut etänä ja kevätkin oli pitkälti virtuaalinen.

– Ihmisten kanssa kontaktissa oleminen on parhaita puolia Loimu-aktiiviudessa ja siksi kevät tuntui kaikista korvaavista asioista huolimatta hieman vajaalta. Siksi on hienoa, että soveltamalla tapahtumia voimme olla jälleen syksyllä kontaktissa uusilla tavoilla ihmisiin, Loimun opiskelijat – Turku ry:n puheenjohtaja Iida Holma kertoo. 

– Meidät löytää yleensä Loimu-paidoissa opiskelijaravintoloiden edestä ständeilemästä, opiskelijaelämän tapahtumien keskiöstä tai työelämätapahtumista tukemassa jokaista meistä kohti unelmiensa työelämää, kertoo Aliisa.

Korona toi viime kevään myötä muutosta myös loimuaktiivien arkeen, sillä perinteisiä tapahtumia ei voinut järjestää. Somessa ja muissa sähköisissä kanavissa yhteisöllisyys kuitenkin korostui. Meillä oli upeita vappukampanjoita, tempauksia ja kilpailuja, joissa juhlistimme loimukasta vappua yhdessä. 

– Koronasta huolimatta tunsin kuuluvani Loimu-yhteisöön, Aliisa toteaa.

Opiskelijana rakentamassa tulevaisuuden Loimua

Loimun opiskelijat ovat mukana Loimun valtuustossa, toimikunnissa ja hallituksessakin täysivaltaisina toimijoina. Opiskelijakenttä ottaa aktiivisesti kantaa ajankohtaisiin teemoihin Loimun sisällä ja kattoliitto Akavassa. Esimerkiksi moni Loimun hallituksen jäsenistä on aikanaan ollut opiskelijatoimija ja tullut valmistuttuaan valituksi Loimun hallitukseen. Toki toimintaan voi vaikuttaa myös missä tahansa vaiheessa vuotta olemalla yhteydessä oman kampuksen Loimu-aktiiveihin, promoottoreihin, opiskelija- ja järjestökoordinaattori Toniin tai kehen tahansa muuhun toimiston loimulaiseen.

– Opiskelijatoimikunta ja -toiminta on tänä vuonna ollut pitkälti etänä. Kerkesimme onneksi tapaamaan kaikkien kanssa ennen koronaa, Toni kertoo. – Parasta on aina ollut se fiilis, kun tapaa ihmisiä yli alarajojen, tekee asioita, joilla kokee olevan merkitystä – ja ennen kaikkea luo niitä loppuelämän kestäviä ystävyyssuhteita, hän fiilistelee.

Elämme jännittäviä aikoja

Syksy tuo mukanaan joukon uusia opiskelijoita. Piltit, fuksit, fetukset, alfat – alasta riippumatta meillä kaikilla on aivan poikkeuksellinen aloitusvuosi, sillä monet asioista toteutetaan etänä. Silti yhdessä me rakennamme parempaa tulevaisuutta. Tämä on enemmän kuin totta myös vallitsevana aikana, sekä Loimussa että koko yhteiskunnassa. Moni asia on etänä, pelkkä valokuitukaapeli turvavälinä. Silti me pidämme yhtä. Ehkä tämän jälkeen olemme hitusen lähempänä toisiamme. 

Nähdään tai vähintäänkin kuullaan kampuksilla ja verkossa! 

www.loimu.fi/opiskelijat/opiskelijatoiminta

Toni Sairanen, opiskelija- ja järjestökoordinaattori, Aliisa Wahlsten, Turun kampuspromoottori

 

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.