Tässä numerossa

Ajankohtaisia

Työelämä

Edunvalvonta

Loimun uutiset

Opiskelijalle

Valtuustovaalit 2020

vaalit

Loimun valtuustovaalit lokakuussa - muista äänestää!

Loimun valtuustovaalit järjestetään sähköisenä äänestyksenä
1.10.–25.10.2020. Ehdolla on huimat 82 aktiivista ja innokasta loimulaista. Ketä sinä haluat äänestää päättämään ammattijärjestömme suunnasta?

Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimun ylin päättävä elin on valtuusto. Valtuusto käsittelee liiton toiminnan kannalta merkittäviä asioita, kuten suunnittelee liiton toimintaa ja taloutta sekä päättää jäsenmaksuista. 

Loimun ensimmäisen valtuuston toimintakausi päättyy 31.12.2020. Uusi valtuusto valitaan vaaleilla, jotka järjestetään sähköisesti ajalla 1.10.–25.10.2020. Loimun valtuustovaalissa äänioikeutettuja ovat Loimun jäseneksi 31.7.2020 mennessä liittyneet varsinaiset, opiskelija- ja eläkeläisjäsenet. Oman äänioikeutesi voit tarkistaa omista tiedoistasi kirjautumalla Loimun verkkosivujen jäsenintraan.

Mitkä asiat ovat sinulle ammattijärjestösi toiminnassa tärkeitä? Kuka ehdokkaista on kanssasi samaa mieltä? Vieraile vaalikoneessamme osoitteessa www.loimu.fi/vaalikone, tutustu ehdokkaisiin ja käytä ääntäsi. 

Miten äänestän? 

Äänestämään pääset Loimun verkkosivuilta www.loimu.fi löytyvän linkin kautta. Tarvitset tunnistautumiseen pankkitunnuksesi. Äänestää voit sunnuntaihin 25.10.2020 klo 23.59 saakka.

Loimun vaaleissa on mahdollista äänestää ainoastaan sähköisesti. Jos sinulla ei ole kotona tai työpaikalla tietokonetta, voit käydä äänestämässä esim. kirjastossa. Viimekädessä jäsen voi äänestää liiton toimistolla, mikäli muuta sähköisen äänestyksen paikkaa ei ole mahdollista saavuttaa. Loimun toimisto on avoinna arkisin klo 9–15. Toimistolla äänestämisen ajasta tulee sopia etukäteen soittamalla Loimun vaihteeseen p. 09 6226 850. Vaihde on avoinna ma–to klo 9–15.

Vaalin tulos

Loimun vaalilautakunta vahvistaa vaalien tuloksen 26.10.2020. Tulos pyritään julkaisemaan välittömästi kokouksen jälkeen Loimun verkkosivuilla. 

Loimun valtuustoon valitaan 30 varsinaista ja 12 varajäsentä. Jäsenet valitaan vaaleilla suhteellista vaalitapaa käyttäen eli vaaliliiton tai valitsijayhdistyksen kaikkien ehdokkaiden äänet lasketaan yhteen. Vaaliliiton tai valitsijayhdistyksen eniten ääniä saanut ehdokas saa vertausluvukseen koko vaaliliiton tai valitsijayhdistyksen äänimäärän, toinen siitä puolet, kolmas kolmasosan jne. Saman äänimäärän tai vertailuluvun saaneiden välisen järjestyksen ratkaisee arpa. Kaikki ehdokkaat järjestetään lopullisten vertauslukujensa mukaiseen järjestykseen. Varsinaisiksi jäseniksi tulevat valituiksi korkeimmasta vertausluvusta alkaen 30 järjestyksessä ensimmäistä henkilöä ja varajäseniksi enintään 12 järjestyksessä seuraavaa henkilöä. Loimun sääntöjen mukaan vaalissa tulee valituksi vähintään kaksi opiskelijajäsentä.  

Miten äänestän Loimun vaaleissa?

  • Käy tutustumassa ehdokkaisiin vaalikoneessa www.loimu.fi/vaalikone
  • Äänestä Loimun verkkosivuilta www.loimu.fi löytyvän linkin kautta. Äänestäminen edellyttää tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla. 
  • Ehdokkaat näkyvät ruudulla ryhmittymä kerrallaan. Etsi ja valitse oma ehdokkaasi
  • Hyväksy valintasi sivun ohjeen mukaan. Jos peruutat valinnan tässä vaiheessa, tai jos äänestäminen jää ennen valinnan varmistusta kesken, voit kirjautua järjestelmään uudestaan ennen äänestysajan päättymistä, kunnes hyväksyt valintasi, jolloin äänesi rekisteröidään. 

Loimun vaaleissa on mahdollista äänestää ainoastaan sähköisesti. Jos sinulla ei ole kotona tai työpaikalla tietokonetta, voit käydä äänestämässä esim. kirjastossa. Viimekädessä jäsen voi äänestää liiton toimistolla, mikäli muuta sähköisen äänes­tyksen paikkaa ei ole mahdollista saavuttaa. Loimun toimisto on avoinna arkisin klo 9–15. Toimistolla äänestämisen ajasta tulee sopia etukäteen soittamalla Loimun vaihteeseen p. 09 6226 850. Vaihde on avoinna ma–to klo 9–15.

 

 Teksti Johanna Hristov

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.