Tässä numerossa

Ajankohtaisia

Työelämä

Edunvalvonta

Loimun uutiset

Opiskelijalle

haalarit

Opiskelija- ja järjestökoordinaattori Toni Sairanen (kuvassa vasemmalla) on oma itsensä niin työelämässä kuin pelinjohtajana roolipelikentillä. Järjestöasiantuntija Henri Annila (kuvassa oikealla) on paremman työelämän tekijä sekä työn ja taaperoarjen yhteensovittaja.

 

Opiskelija ja vastavalmistunut työelämässä

Loimu tarjoaa vuosittain ajantasaista tietoa alojemme työelämästä opiskelijoille ja vastavalmistuneille. Jäsenille on tarjolla niin koulutuksia, Loimun tutkimuksiin perustuvaa palkka- ja uradataa kuin henkilökohtaista neuvontaakin.

Luennot kotisohvallesi

Koronatilanteen vuoksi tämän vuoden Opiskelija- ja vastavalmistunut työelämässä -kiertue pidetään etänä. Tilaisuudet järjestetään kotikoneidenne äärestä 2.12. ja 3.2.2020 klo 16.00–18.00. Loimun ura-asiantuntijat Suvi Liikkanen ja Petra Bedda vetävät molemmat tilaisuudet. Kiertueluennot ovat avoimia kaikille alojemme opiskelijoille ja niiltä valmistuneille.

Kiertueella Suvi ja Petra avaavat loimulaisten tilannetta työmarkkinoilla ja palkkalistoilla. He kertovat työnhausta ja sen välineistä. Miten sen ensimmäisen oman alan työn voisikaan saada? Millainen on hyvä CV? Mistä sinä voisit hakea lisätietoa urasuunnitelmiesi tueksi? 

Urasuunnittelun ja työnhaun tueksi nyt syyskaudella on tulossa myös lyhyitä tietoiskuja Loimun opiskelijoiden Instagram-profiiliin. Tietoiskuissa annetaan vinkkejä tehokkaaseen verkostoitumiseen, tietoa palkoista ja niiden muodostumisesta, kysymyksiä ja vastauksia harjoittelusta ja uuden työn aloittamisesta sekä monista muista urasi alussa hyödyllisistä aiheista!

LinkedInin perusteet tullaan käsittelemään perinpohjaisesti jäsenille suunnatussa itsenäisessä etäkoulutuksessa. Tästä viestitään Loimun jäsenkirjeessä, verkkosivuilla ja some-kanavissa. Kyseisessä peruskoulutuksessa käydään läpi, mikä LinkedIn oikein on ja tarjotaan peruspalikat toimivaan profiiliin. Tavoitteena on, että tämän jälkeen jokaisella on oman profiilinsa runko valmiina kesätyökautta varten.  

Työelämäviikko – tehoa työnhakuun helmikuussa 2021

Valmiiden profiilien pohjalta jatketaan niiden rakentamista Loimun työelämäviikolla 1.–5.2.2021. Loimun työelämäviikolle on tulossa erikseen jäsenille suunnattu etänä toteutettava LinkedIn-koulutusaamu 3.2.2021. Aamun aikana Suvi ja Petra käsittelevät hyvän profiilitekstin aakkoset ja kuinka omaa osaamistaan kannattaa kuvata LinkedInissä. Aikaa tulee olemaan myös yleisön kysymyksille. Kannattaa siis pistää jo päivämäärä ylös, niin viilataan yhdessä profiilit kuntoon! 

Tämän lisäksi työelämäviikolla käsitellään muita työnhaun kannalta keskeisiä teemoja, esimerkiksi osaamisen sanoittamista ja tunnistamista. Viikon aikana päästään tutustumaan myös konkreettisesti loimulaisten alojen työtehtäviin ja yrityksiin. 

Omia uramahdollisuuksiasi pääset pohtimaan myös excuillamme, joita järjestetään vuodenvaihteen molemmin puolin. Kaikille excuille voit osallistua etänä. Vierailukohteina ovat esimerkiksi Stora Enso, Fimlab ja Luonnonvarakeskus. Näiden lisäksi excuilemme konsulttialalla mielenkiintoisessa tutkimuskeskuksessa. Seuraa viestintäämme ja lähde mukaan!

Urapalvelumme pilotoivat syksyn aikana työelämään siirtymisen kynnyksellä oleville valmennuspakettia, jonka avulla tunnistetaan omia vahvuuksia, selkeytetään uramahdollisuuksia, visioidaan mielekästä uraa sekä vahvistetaan työnhaun taitoja. Muistathan ilmoittaa meille valmistumisestasi, jotta voimme kutsua sinut mukaan valmennukseen!

Nähdään luennoilla ja tilaisuuksissamme! Antoisaa työnhakua! Tehkää rohkeita valintoja ja olkaa oma itsenne urapolkunne kaikissa vaiheissa. 

www.loimu.fi/työelämäviikko

 Henri Annila, Toni Sairanen

 

 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.