Kriisi vie meidät kaikki perustehtävän äärelle

7.4.2020 Johanna Hristov

Vähänpä tiesin mitä tuleman pitää, kun palasin hyvin palautuneena hiihtolomalta takaisin töihin helmikuun lopulla. Korona oli joku kaukaisessa maassa jylläävä tauti, jota iltauutisten aikaan kotona ihmeteltiin. Nyt se on sana, joka toistuu lähes jokaisessa puheenvuorossa. Tilanne, joka vaikuttaa kaikkeen tekemiseemme ja herättää monenlaisia kysymyksiä. Miten yhdistän etätyön ja lastenhoidon? Miten järjestän toimeentulon, jos minut lomautetaan? Joudunko irtisanotuksi? Uskallanko lähteä kauppaan? Tai edes lenkille?

Mission äärellä

19.3.2020 Mikko Salo

Äkkiseltään voi kuulostaa kevytmieliseltä hapatukselta ottaa puheeksi Loimun strategia näinä aikoina, kun koronakriisi myllää jäsentemme elämää, sekä työelämää että siviilielämää.

Mutta minäpä otan. Sillä nyt jos koskaan meidän on katsottava strategiamme peruspilareita, valittava niistä ne, jotka ovat tässä poikkeustilassa jäsenten kannalta kaikkein tärkeimmät ja keskityttävä niihin. Ja pitkälti vain niihin.

40 päivää kiinteistönvälittäjän kengissä

16.12.2019 Janet Virtanen

Syyskuussa 2017 sain työpaikan Loimusta. Tarjottu työ oli alkujaan määräaikainen perhevapaan sijaisuus. Työn määräaikaisuudesta huolimatta päätin ostaa ensiasuntoni Espoon Niittykummusta. Kun kahden vuoden asumis- ja omistusaika tuli täyteen, laitoin asunnon myyntiin.  

Painostustoimia pakon edessä

28.11.2019 Mikko Salo

Viime sunnuntaina 24.11. Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n hallitus teki isoja päätöksiä. Päätimme jättää lakkovaroitukset teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan sopimusaloilla. Mikäli emme pääse Teknologiateollisuus ry:n kanssa neuvottelutulokseen sitä ennen, lakot alkavat noin 50 yrityksessä maanantaina 9.12. Myös Teollisuusliitto ja Ammattiliitto Pro ovat jättäneet lakkovaroitukset näille toimialoille.

Paljonko on paljon - mitä jäsenmaksulla saa?

26.11.2019 Esa Uotila

Loimun jäsenmaksu on tavalliselle työssä käyvälle loimulaiselle 384 euroa vuodessa eli 32 euroa kuukaudessa. Onko se paljon? Mitä sillä saa?

Näppäriä sanoja värisuoralta

15.11.2019 Toni Sairanen

Pari viikkoa sitten julkaistiin Tilastokeskuksen hahmottelemat uudet elinajanodotteet. Ylen laskurista saa näppärästi irti oman ennusteensa, jossa myös oikeaoppisesti korostetaan, ettei tämä tietenkään ole viimeinen sana.

Epäoikeudenmukaisuutta vastaan ja reilun yhteistyön puolesta

6.9.2019 Arja Varis

Noin 35 vuotta sitten päädyin opiskelemaan oikeustiedettä ja opiskelijana tarvitsin lisätienestiä. Sain sattumalta työpaikan akavalaisesta ammattiliitosta. Se avasi ovet ja ikkunat mitä mielenkiintoisimpaan maailmaan.

Hyppy tuntemattomaan - alanvaihtajan ajatuksia

19.8.2019 Marjaana Kousa

Monet haaveilevat alanvaihdosta, mutta harva kuitenkaan uskaltaa toteuttaa unelmaansa työskenneltyään pitkään nykyisessä ammatissaan. Ja onhan se hyppy tuntemattomaan ja ehkä vähän uhkarohkeaa. Jos rehellisiä ollaan, niin kyllä se siinä vaiheessa kun irtisanoin itseni silloisesta työstäni, vähän mietitytti, että olikohan tämä nyt ihan viisas päätös. Eipä tässä ihan nuoriakaan enää olla, joten jos jotain muutoksia meinaa tässä elämässä työn suhteen tehdä, niin alkoi jo olla aika.

Kestävää tulevaisuutta hallitusohjelmassa

13.6.2019 Mikko Salo

Saimme joulukuussa 2018 valmiiksi Loimun Kestävän tulevaisuuden ohjelman, jossa esittelimme loimulaisten mielestä tärkeimmät yhteiskunnallisen vaikuttamisen kärjet. Kestävän tulevaisuuden ohjelman kuusi kärkiehdotusta ja ohjelman koko tekstin löydät Loimun nettisivuilta.

Suomen uusi hallitus julkaisi maallemme hallitusohjelman kesäkuun alussa. Hallitusohjelman sisältö on yksi merkittävimmistä mittareista sille, miten Kestävän tulevaisuuden ohjelmamme ja sen esitysten eteenpäin viemiseksi eri yhteyksissä tehty vaikuttamistyö on tuottanut tulosta.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.