Jäsenistön ääni

11.1.2018 Mikko Salo

Loimun toinen toimintavuosi on käynnistynyt. Perustoiminta on saatu viime vuoden aikana hyvin pyörimään ja se on terveellä pohjalla.

Järjestötoiminnan yksi perusasioita on, että jäsenten äänen pitää kuulua minkä tahansa järjestön toiminnassa.

Loimulainen vaikuttaminen harppaa eteenpäin

14.12.2017 Mikko Salo

Loimu neuvottelee jäsentensä työ- ja virkaehdot toimimalla Akava-yhteisön neuvottelujärjestöissä. Kuulumme sekä yksityisen sektorin Ylemmät Toimihenkilöt YTN:ään että julkisen sektorin Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOon. Aktiivisella vaikuttamisella neuvottelujärjestöissä pystymme edistämään loimulaisten palkkojen sekä työ- ja virkasuhteiden ehtojen positiivista kehitystä.

Ajatuksia loimutaipaleen alusta

16.11.2017 Mikko Salo

Tervehdys loimulaiset!

Vähän ennen syyskuun puoliväliä sain puhelinsoiton, joka merkitsi todella paljon. Minut oli valittu elokuussa alkaneen prosessin päätteeksi Loimun toiminnanjohtajaksi.

Huomioita maakuntauudistuksen syövereissä

14.11.2017 Anni Panula-Ontto-Suuronen

Taas on tulossa aluehallinnon uudistus kokoluokassa vuosisadan uudistus. Henkilöstön osallistaminen on uudistuksen tavoitteissa, mutta käytännön toteutuksessa vaikuttaa siltä, että kuntapuolen ja valtion pääsopijajärjestöt pelaavat tuolileikkiä siitä, kuka saa osallistua ja valtion henkilöstöjärjestöt jäävät nuolemaan näppejään.

Korkeakouluvisiosta puuttuu aito tulevaisuusorientaatio

25.10.2017 Maija Arvonen

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnisti keväällä 2017 kunnianhimoisen visiotyön, johon osallistettiin eri sidosryhmiä ja tavallisia kansalaisiakin työpajoilla ja verkkoaivoriihillä. Työskentely oli mielestäni antoisaa, ja keskustelut sekä niiden tulokset mielenkiintoisia ja rohkeita.  Eilen OKM julkisti työn tulokset ”Ehdotus Suomelle: Suomi 100+”. Lopputulos on kuitenkin melko ristiriitainen: joukossa on paljon hyviä ehdotuksia, mutta rohkeus, ennakkoluulottomuus ja aito tulevaisuusorientaatio puuttuvat.

Aluetoiminnan suuntaa etsimässä

30.11.1999 Mikko Salo

Järjestömaailmassa on syyskokoussesonki. Loimu sai viime lauantaina ensimmäisen vaaleilla valitun puheenjohtajansa, kun valtuusto valitsi Helena Herttuaisen johtamaan Loimun hallitusta vuosiksi 2018-2019.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.