Aktiivisen keskustelun hedelmät

23.5.2018 Mikko Salo

Viime viikonloppuna Loimun valtuusto kokoontui Vantaalle strategiaseminaariin ja kevätkokoukseen tekemään työtä järjestömme tulevaisuuden eteen ja pistämään kansia kiinni ensimmäiselle toimintavuodellemme. Kahden päivän kokoontumisesta muodostui mielestäni tärkeä askel eteenpäin Loimun tulevaisuuden rakentamisessa.

Loimun jäsenyhdistykset tekemässä tulevaisuutta

26.4.2018 Helena Herttuainen

Loimun jäsenyhdistysten puheenjohtajat ja aktiivit tapasivat 20. - 21.4.2018 Vantaalla. Tällä hetkellä Loimussa on 41 jäsenyhdistystä. Jäsenyhdistysten kirjo on ilahduttavan laaja. On alueellisia, toimiala- ja työpaikkakohtaisia yhdistyksiä. Tämän lisäksi jäseninä ovat opiskelijayhdistykset ja yksi perinteikäs gender-yhdistys.

Hyvä paha kehysriihi

13.4.2018 Mikko Salo

Tämän viikon työmarkkinapoliittisesti kiinnostavin tapahtuma on ollut maan hallituksen kehysriihi, jonka tuloksena valtioneuvosto torstaina julkisti Julkisen talouden suunnitelman vuosille 2019 - 2022. Loimun näkökulmasta kehysriihen annille voi antaa sekä ruusuja että risuja.

Vastaamalla voit vaikuttaa

6.4.2018 Mikko Salo

Käynnistimme maaliskuun puolivälissä Loimun jäsenkyselyn, jossa vastausaikaa on jäljellä vielä tämän viikon loppuun saakka. Olemme saaneet vastauksia jo noin 1700 kappaletta, suuri kiitos jo tässä vaiheessa kaikille osallistuneille. Vielä ehtii vastata ja jokaisella vastauksella on merkitystä. Antakaa kernaasti myös avointa palautetta.

Tulevaisuutta rakentamassa

22.3.2018 Mikko Salo

Kolme viikkoa sitten Loimun strategiatyöryhmän, hallituksen ja toimiston johtoryhmän jäsenet tekivät tiiviin, päivän mittaisen rupeaman keskustellen ja tuoden esille näkemyksiään uuden järjestömme nykytilasta, toimintaympäristöstä, vahvuuksista, heikkouksista, mahdollisuuksista ja uhkista. Samalla käynnistyi Loimun tulevaisuus -projekti, jonka ensimmäinen vaihe on Loimun strategian rakentaminen niin, että valtuusto voisi vahvistaa ja hyväksyä sen syyskokouksessaan marraskuussa 2018.

Yliopistojen terveen järjen vastainen umpisolmu

20.2.2018 Mikko Salo

Yliopistojen työehtoriidan sovittelu jatkuu jälleen tänään 20.2. iltapäivällä. Toivoa sopii, että osapuolten neuvottelutiimit ja sovittelija Janne Metsämäki löytävät eväät sellaiselle sovintoesitykselle, joka olisi sekä työntekijöiden että työnantajien hyväksyttävissä.

Loimu perustuslakikysymyksen äärellä

31.1.2018 Mikko Salo

Loimu esitti viime perjantaina, että 1.1.2018 voimaan tulleita työttömyysturvalain muutoksia eli niin sanottua työttömyysturvan aktiivimallia tulisi korjata aktiivisuusedellytyksen täyttymiskriteerien osalta. Toteuttamalla Loimun esittämät korjaukset maan hallitus ja eduskunta ottaisivat huomioon myös korkeakoulutettujen työttömien työnhakijoiden todellisuuden.

Jäsenistön ääni

11.1.2018 Mikko Salo

Loimun toinen toimintavuosi on käynnistynyt. Perustoiminta on saatu viime vuoden aikana hyvin pyörimään ja se on terveellä pohjalla.

Järjestötoiminnan yksi perusasioita on, että jäsenten äänen pitää kuulua minkä tahansa järjestön toiminnassa.

Loimulainen vaikuttaminen harppaa eteenpäin

14.12.2017 Mikko Salo

Loimu neuvottelee jäsentensä työ- ja virkaehdot toimimalla Akava-yhteisön neuvottelujärjestöissä. Kuulumme sekä yksityisen sektorin Ylemmät Toimihenkilöt YTN:ään että julkisen sektorin Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOon. Aktiivisella vaikuttamisella neuvottelujärjestöissä pystymme edistämään loimulaisten palkkojen sekä työ- ja virkasuhteiden ehtojen positiivista kehitystä.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.