Hei loimulaisten alojen opiskelija!

15.5.2019Johannes Huokuna

Kevätlukukausi alkaa olla lopuillaan ja kesän työt, lomailu tai opiskelu (ja toivottavasti mukavat säät) häämöttävät jo näköpiirissä. Nyt on hyvä lyödä yhteen kulunutta vuotta ja miettiä mitä kaikkea opiskeluaika voi luentojen, tenttien, labrojen tai laskareiden lisäksi tarjota.


Opinnoista saatavan substanssiosaamisen lisäksi opiskeluaika voi tarjota paljon muutakin työelämässä tarvittavaa osaamista. Ennen Loimun valtuustoa ja hallitusta olen ehtinyt toimia ainejärjestön hallituksessa, oman opintoalan laitosneuvostossa ja tietenkin ammattiliiton opiskelijatoiminnassa. Kaikki tämä on opettanut paljon hyödyllisiä taitoja. Opiskelijatoiminta on paljon muutakin kuin olutlaatikoiden kantamista ja biletilan siivoamista. Siellä oppii perusteet kokouskäytännöistä, esiintymistä, omien mielipiteiden perustelemista, sekä vaikuttamista ja opiskelijoiden etujen ajamista.

Listaa järjestötoiminnassa oppimistani asioista voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Kaikkia näitä taitoja olen päässyt myös hyödyntämään työelämässä erilaisissa kokouksissa ja työryhmissä istuessa, esityksiä pitäessä tai uusia työntekijöitä perehdyttäessä.

Suurimpana oppina saatu hyöty on kuitenkin ollut ryhmässä toimimisen taito. Sillä, että osaa kuunnella, mutta myös avata suunsa ja perustella mielipiteensä pääsee monessa tilanteessa jo pitkälle. Työelämässä harvoin tulee vastaan tenttityylistä tilannetta, jossa ei saa kysyä apua työkavereilta. Varsinkin työelämän alussa tulee vastaan paljon tilanteita, joissa ei vielä osaa jotain. Näissä tilanteissa apua voi ja pitääkin pyytää. Silloin aiemmin opitut ryhmätyöskentelytaidot, ihmisten vahvuuksien tunnistaminen ja omat sosiaaliset taidot auttavat annettujen työtehtävien suorittamisessa ja uuden oppimisessa.

Kannattaa tutustua oman yliopiston tai kampuksen Loimun opiskelijajärjestöön, sen tapahtumiin ja käydä nykäisemässä hihasta jotain hallituslaista. Loimun opiskelijajärjestötoiminta on kevyt alku yhdistystoimintaan. Tekeminen on varmasti hauskaa ja plussana pääset tutustumaan myös muihin loimulaisten alojen opiskelijoihin niin omalla paikkakunnalla kuin muuallakin Suomessa. Hyvää kevättä ja kesää!

 

 

Ei kommentteja "Hei loimulaisten alojen opiskelija!"

Kommentoi "Hei loimulaisten alojen opiskelija!"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 
 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.