Kriisi vie meidät kaikki perustehtävän äärelle

7.4.2020Johanna Hristov

Vähänpä tiesin mitä tuleman pitää, kun palasin hyvin palautuneena hiihtolomalta takaisin töihin helmikuun lopulla. Korona oli joku kaukaisessa maassa jylläävä tauti, jota iltauutisten aikaan kotona ihmeteltiin. Nyt se on sana, joka toistuu lähes jokaisessa puheenvuorossa. Tilanne, joka vaikuttaa kaikkeen tekemiseemme ja herättää monenlaisia kysymyksiä. Miten yhdistän etätyön ja lastenhoidon? Miten järjestän toimeentulon, jos minut lomautetaan? Joudunko irtisanotuksi? Uskallanko lähteä kauppaan? Tai edes lenkille?


Meillä Loimussa koronaepidemia näkyy jäsenten yhteydenottoina monenlaisin edunvalvontaan liittyvin kysymyksin, kuten lomautukset, YT-neuvottelut ja irtisanomiset, etätyöt sekä lastenhoidon järjestelyt. Pyrimme tässä poikkeuksellisessa tilanteessakin palvelemaan jäseniä mahdollisimman hyvin, tavoitteenamme jäsenten hyvinvointi ja menestys. Joskus jo sillä on iso merkitys, että saa pureksia omaa ongelmaansa asiantuntijan kanssa. Myös me Loimussa olemme siirtyneet etätöihin, ja olemme tavoitettavissa teitä varten <3

Loimu on jäsentensä tukena kriisin jälkeenkin. Taloustilanteesta johtuen monilla voi olla kesän jälkeen tarve miettiä työtä ja urapolkua uudella tavalla. Loimun urapalvelut on räätälöity auttamaan loimulaisia urapolulla eteenpäin. Juuri nyt syntyy monia työ- ja virkasuhteisiin liittyvää kysymyksiä, joihin ei ole olemassa valmiita vastauksia. Nähtäväksi jää, ratkotaanko niitä joskus oikeudessa. Onneksi jäsenillämme on turvanaan oikeusturvavakuutus, joka korvaa näitä oikeudenkäyntikuluja. Tiesittekö muuten, että kattava ja laaja oikeusturvavakuutus on mahdollista ottaa vain liiton kautta?

Loimun palvelujen kysyntä kertoo siitä, että meillä on hyvä tuote. Tuotteemme eroaa merkittävästi Yleisen työttömyyskassan eli YTK:n jäsenyydestä, joka tarjoaa jäsenelle vain työttömyyskassan ja rajoitettuja neuvonta-apuja. Työpaikkasi luottamusmies ja Loimun lakimies käyvät puolestasi neuvotteluja työnantajasi kanssa ja tukevat sinua kaikissa haastavissa tilanteissa. Eräskin henkilö pyysi tällä viikolla apua Loimusta, kun totesi, ettei sitä YTK:sta saanut. Voin myös iloita siitä, että loimulaisten työttömyyskassassa Erkossa ansiopäivärahahakemusten käsittelytahti on vielä onneksi säilynyt ennallaan, kasvaneista hakemusmääristä huolimatta.

Ammattijärjestön jäsenyys on kuin vakuutus. Se tuo turvaa hädän hetkellä. Olen onnellinen, kun voimme tehdä osamme auttaaksemme teitä kriisistä kumpuavien tilanteiden ratkomisessa. Pitäkää toisistanne huolta ja olkaa toisillenne armollisia.  Pysykää rakkaat ihmiset terveenä <3

Ei kommentteja "Kriisi vie meidät kaikki perustehtävän äärelle"

Kommentoi "Kriisi vie meidät kaikki perustehtävän äärelle"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 
 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.