Loimun jäsenyhdistykset tekemässä tulevaisuutta

26.4.2018Helena Herttuainen

Loimun jäsenyhdistysten puheenjohtajat ja aktiivit tapasivat 20. - 21.4.2018 Vantaalla. Tällä hetkellä Loimussa on 41 jäsenyhdistystä. Jäsenyhdistysten kirjo on ilahduttavan laaja. On alueellisia, toimiala- ja työpaikkakohtaisia yhdistyksiä. Tämän lisäksi jäseninä ovat opiskelijayhdistykset ja yksi perinteikäs gender-yhdistys.


Vanhimmat jäsenyhdistykset ovat noin satavuotiaita. Tuolloin viime vuosisadan alussa ihmiset, joita yhdisti jokin heille merkityksellinen asia, kokoontuivat, yhdistyivät ja päättivät toimia heille tärkeiden asioiden puolesta. Yhdistystoimintaan on varmasti kuulunut myös jo tuolloin hauskaa yhdessä oloa, kokemusten ja ajatusten vaihtoa samankaltaisten ihmisten seurassa.

Entä millaista on loimulainen yhdistystoiminta tänä päivänä? Hyvin nopeasti kävi ilmi, että yhdistykset ovat keskenään erilaisia, niin jäsenmääriltään kuin toimintatavoiltaan. Yhteen muottiin laittaminen tuskin on mahdollista tai edes mitenkään tavoiteltavaa.

Vaikka yhdistykset ovatkin keskenään erilaisia, myös yhteisiä nimittäjiä löytyi. Ja mitä enemmän yhdistykset ja ihmiset toisiinsa tutustuivat, sitä paremmin konkreettista yhteistyötä alkoi muodostua. Yhdistysten aktiivit lähtivätkin vauhdilla pohtimaan tapahtumia ja retkiä, jotka voitaisiin suunnata useiden yhdistysten jäsenille, mökkien käyttöasteen nostoa tai yhteistä maakunnallista vaikuttamista jäsenistön kannalta merkittäviin työelämäteemoihin.

Puheenjohtajapäivien aikana tuli selvästi esiin, että Loimulta toivotaan koordinoijan, yhteen kokoajan ja viestin välittäjän roolia. Yksi alusta tiedon ja ajatusten vaihdolle on FB-sivut Loimun yhdistykset, joka on tarkoitettu loimulaisten yhdistystoimijoiden keskustelufoorumiksi. Loimu myös tukee jäsenyhdistysten monipuolista toimintaa myöntämällä toiminta-avustuksia ja tekemällä yhteistyötä tapahtumien toteuttamisessa yhdistysten kanssa.

Puheenjohtajien tapaamisessa nostettiin myös selkeästi esiin, että yhdistystoimijoiden osaamista ja asiantuntemusta tulee hyödyntää Loimun toiminnassa. Oli kyse sitten yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, kannanotoista, tiedotteista, edustuksista tai työelämä- tai toimialakysymyksiin vaikuttamisesta, niin loimulaiset yhdistysaktiivit olivat valmiita toimimaan heille tärkeiden asioiden puolesta.

Uskon, että loimulaisen yhdistystoiminnan uusi, merkityksellinen, hauska ja luova toiminta on juuri alkamassa. Kun kaikki on vähän epäselvää, niin kaikki on myös mahdollista.  Aktiivisten, osaavien ja luovien ihmisten yhteistyöstä syntyy uutta, vaikuttavaa ja merkityksellistä toimintaa.

Kannustankin teitä kaikkia loimulaisia yhdistystoimijoita luomaan yhteyksiä ja yhteistyötä uusien kollegoidenne kanssa!

Yhteistyöterveisin Loimun pj. Helena

 

 

 

Ei kommentteja "Loimun jäsenyhdistykset tekemässä tulevaisuutta"

Kommentoi "Loimun jäsenyhdistykset tekemässä tulevaisuutta"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 
 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.