Rohkeutta Loimu!

25.5.2018Helena Herttuainen

Ei elämässä pidä pelätä! Tämä kannustava ja jopa kipakka lausahdus on jäänyt lähtemättömästi mieleeni erään kokeneen, uraauurtavan kollegan sanomana. Sama lause nousi mieleeni ja puhutteli uudelleen, kun työstimme Loimulle arvoja ensin strategiaryhmän työpajassa ja tämän jälkeen valtuuston seminaariviikonlopussa Vantaalla toukokuussa. Työskentelyn materiaalina toimivat myös jäsenkyselyn vastaukset, joissa 1 590 jäsentämme oli kirjannut avoimeen vastauskenttään parhaiten Loimulle sopivia arvoja.


Ammattiliittomme arvot tulevat ohjaamaan toimintaamme ja niiden vaikutuksen tulee näkyä päätöksissä ja arkisessa työssä. Arvot eivät vaihdu vuosittain tai tilanteen mukaan, vaan ne luovat pohjan tekemiselle. Tiukan paikan tullen niihin kannattaa myös palata ja pohtia, mikä ratkaisuvaihtoehto tukee parhaiten valittuja arvoja.

Nyt kuitenkin kaikille pieni kurkistus muutamiin arvoihin, jotka ovat puhututtaneet paljon jäsenistöämme. Vastauksissa korkealle nousevat kestävän kehityksen näkökulmat. Loimulaiset työskentelevät aloilla, jotka tulevat ratkaisemaan ihmiskunnan kannalta keskeisiä kestävyysongelmia. Loimulaiset ovat syystäkin ylpeitä tekemästään työstään ja arvostavat sitä osaamista, jonka avulla ratkaisut tehdään. Kestävän kehityksen arvo sisältää mm. vastuullisuuden, kohtuullisuuden ja jatkuvuuden näkökulmat.

Lisäksi jäsenistö on nostanut esiin yhdenvertaisuuden arvona. Yhdenvertaisuus arvona istuu varsin hyvin ammattiliiton tekemiseen. Kuinka edes voisimme olla tekemässä ratkaisuja, jotka johtaisivat epätasa-arvoon yhteiskunnassa ja jäsenistössämme? On kuitenkin selvää, että yhdenvertaisuutta voi edistää myös aktiivisesti, eikä vain kulloinkin eteen tulevan päätöksen yhteydessä.

Niin arvotyöpajoissa kuin jäsenistön vastauksissa nousee useasti esiin rohkeus. Asiaa on sanoitettu ja perusteltu monesta näkökulmasta ja useilla eri sanoilla. Rohkeudelle, uusille avauksille ja ennakkoluulottomuudelle näyttää olevan nyt tilausta. Haluamme olla edistyksellinen ja uusia ratkaisuja keksivä ja toteuttava liitto. Meiltä toivotaan keskustelun avauksia ja avointa dialogia sekä haasteiden ratkaisua ennen kuin niistä tulee ongelmia. Vastauksista välittyy ajatus, että haluamme olla moderni, liberaali ja rohkea tulevaisuuden työntekijöiden etuja ajava liitto.

Herättikö tämä blogi sinussa ajatuksia? Kuulen niistä mielelläni! Arvotyöskentelymme on edelleen käynnissä ja järjestön arvot tulemme hyväksymään marraskuussa seuraavassa valtuuston kokouksessa.

 

 

 

 

 

 

Ei kommentteja "Rohkeutta Loimu!"

Kommentoi "Rohkeutta Loimu!"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 
 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.