Evästauolla

7.6.2018Helena Herttuainen

Kuten kaikkien muidenkin reissujen, niin myös Loimun tulevaisuusmatkan parhaita hetkiä ovat evästauot. Matkaa on paahdettu kohta puoli vuotta sata lasissa, ilman minkäänlaisia pysähdyksiä tai taukoja. Nyt on hetki pysähtyä, hengitellä ja kaivaa eväät esiin.


Matka on ollut vauhdikas ja tapahtumarikas. Ja lisäksi paljon enemmän kuin aluksi osasi kuvitellakaan. Näin usein käy, kun lähtee mukaan seikkailuun. Alkuvuonna vasta hahmottelimme Loimun tulevaisuutta, puhuimme strategiaprosessista ja aikatauluista. Pian päädyimme valitsemaan kumppaniksemme viestintätoimisto Tekirin. Tekirin tehtäväksi tuli laittaa meidät oikealla tavalla hommiin ja antaa asiantuntemustaan erityisesti viestinnällisiin asioihin.

Hallitus nimesti Loimun tulevaisuus –työryhmän alkuvuodesta ja ensimmäinen kick off –seminaari pidettiin maaliskuun alussa. Samaan aikaan työstimme jäsenkyselyn, jossa kysyimme teiltä jäseniltä näkemyksiä Loimun tulevaisuuden suunnasta.

Loimun tulevaisuus –työryhmä on pohtinut toimintaympäristöä ja sen muutoksia Sitran megatrendien kautta, listannut nelikenttään vahvuuksia, heikkouksia, uhkia ja mahdollisuuksia ja lisäksi olemme tehneet kilpailija-analyysiä.

Jäsenyhdistysten puheenjohtajat osallistuivat Loimun tulevaisuustyöhön pj-päivillä huhtikuussa. Keskustelimme missiostamme eli miksi olemme olemassa, visiostamme eli mitä haluamme olla ja mitä saavuttaa. Puheenjohtajapäivillä vallitsi innostunut ja keskusteleva ilmapiiri.

Loppukeväästä pohdimme yhdessä valtuuston kanssa, mikä on meille tärkeää eli mitkä tulevat olemaan Loimun arvot. Jälleen kerran koolla olivat sitoutuneet, fiksut ja asioita syvällisesti pohtivat Loimun aktiivit.

Nyt kasassa on herkulliset ja runsaat eväät, joiden ääreen on hyvä pysähtyä aivan ajan kanssa. Aineistoa on syntynyt valtavasti ja sitä on saatu jo hyvin tiivistettyäkin. Seuraava vaihe on parhaiden palojen valitseminen strategian ytimeksi. Kaikkia herkkuja ei voi popsia kerralla, nyt pitää osata valita parhaat palat.

Nautitaan kesästä!

 

 

 

 

 

Ei kommentteja "Evästauolla"

Kommentoi "Evästauolla"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.

 
 

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.

Anna palautetta

Viesti välitetään sähköpostilla sivuston ylläpitäjille. Sitä ei julkaista.