Loimun jäsenet työskentelevät Suomen ja koko maailman tulevaisuuden kannalta avainasemassa olevilla aloilla. Toimintaympäristömme on jatkuvassa muutoksessa.
Loimun tulevaisuuden suunnittelussa meidän on otettava huomioon globaalit megatrendit - kestävyysvaje, kaupungistuminen ja digitalisaatio. Miten ne loimulaisiin vaikuttavat, mikä on loimulaisten rooli uusien ratkaisujen etsimisessä, miten kehitys muuttaa loimulaisten työtä ja työn tekemisen tapoja?
Näihin kysymyksiin työstämme vastauksia ja ratkaisuja Loimun tulevaisuustyön edetessä.
Muuttuvan työelämän taustalla ovat globaalit megatrendit sekä monimuotoinen teknologinen kehitys. Silpputyö, mikroyrittäjyys ja kansainväliset työmarkkinat ovat loimulaistenkin arkea.
Yhä useammin työtä tehdään rinnakkain monelle työnantajalle ja muidenkin kuin perinteisen työsuhteen kautta. Miten tämä kehitys muuttaa työmarkkinajärjestöjen, kuten Loimun, roolia?
Työn murros vaikuttaa myös sosiaaliturvaan. Loimulaistenkin toimeentulo voi jatkossa muodostua työtulosta useammilta työnantajilta ja nykyisestä poikkeavasta sosiaaliturvasta. Uuden sosiaaliturvan malli voi olla uhka tai mahdollisuus.
Työn murroksen myötä osaamisen, koulutuksen ja uuden oppimisen merkitys kasvaa. Osaamisen päivittämisen tarve on jatkuvaa. Muutos haastaa paitsi koulutusjärjestelmiä, myös työyhteisöjä. Mikä on Loimun rooli elinikäisessä oppimisessa?
Digitalisaatio ja globalisaatio muuttavat myös yhteiskunnallista päätöksentekoa ja demokratiaa. Liittyminen aatteiden ja ideoiden taakse on helpompaa kuin ennen, kun taas kiinnittyminen pitkäkestoisiin poliittisiin projekteihin tai liikkeisiin on aiempaa ohuempaa. Minkälaisia innovatiivisia tapoja Loimu voi ottaa käyttöön yhteiskunnalliseen päätöksentekoon vaikuttamiseksi?